Ny klimapartner

Fylkeskommunen og GLØR IKS signerte denne uka avtalen som gjorde renovasjonsselskapet til ny klimapartner i Innlandet.

Innlandet fylkeskommune ønsker GLØR velkommen som ny klimapartner. Fra venstre daglig leder ved GLØR Inge Morten Haave, prosjektleder for Klimapartner Innlandet  Amund Hagen Kristiansen,  Marte Holmestad, prosjektleder for sirkulær økonomi, bærekraft og innovasjon og Elisabeth Haukaas Bjerke, kommunikasjons- og markedssjef, begge fra GLØR . - Klikk for stort bildeInnlandet fylkeskommune ønsker GLØR velkommen som ny klimapartner. Fra venstre daglig leder ved GLØR Inge Morten Haave, prosjektleder for Klimapartner Innlandet Amund Hagen Kristiansen, Marte Holmestad, prosjektleder for sirkulær økonomi, bærekraft og innovasjon og Elisabeth Haukaas Bjerke, kommunikasjons- og markedssjef, begge fra GLØR . Frøydis Haug/IFK – Dette er et hjelpemiddel for å nå målene våre om å bli klimanøytrale innen 2030, sier Inge Morten Haave, daglig leder i GLØR IKS.

Marte Holmestad er enig. Hun er prosjektleder for sirkulær økonomi, bærekraft og innovasjon, og ser fram til å være med i et nettverk.

– For meg som nyansatt er det ekstra viktig å ha flere å spille på lag med og drodle ut nye ideer. En trenger ikke tenke ut alt selv, sier hun.

Grønn næringsutvikling

Samarbeid er et nøkkelord i Klimapartnere Innlandet. Det er et partnerskap mellom akademia, offentlige og private virksomheter, og skal være en arena for å styrke grønn næringsutvikling og samle aktører som kan ha nytte av tettere samarbeid og deling av kunnskap.

Prosjektleder for Klimapartnere Innlandet i fylkeskommunen Amund Hagen Kristiansen, er veldig glad for å ha GLØR med på laget.

– Som et renovasjonsselskap er de ansvarlig for alt av ressurser som folk og bedrifter kaster som avfall. Med gjenbruk av både matavfall til energi og flere elementer som glass i betongen inne i det nye servicebygget, viser GLØR at det er mulig å gjenbruke ressurser på en positiv måte, sier Kristiansen.

Bygg med signaler

Alle møblene i det nye servicebygget til GLØR er gjenbruk. Her fra kantina.  - Klikk for stort bildeAlle møblene i det nye servicebygget til GLØR er gjenbruk. Her fra kantina. Frøydis Haug/IFK Å jobbe for klimaet er på ingen måte noe nytt for GLØR. Selskapets visjon er å være regionens miljøpådriver i avfall- og gjenvinningsspørsmål.

21. april blir det offisiell åpning av det nye servicebygget på Roverudmyra Miljøpark. Der er det tatt miljøhensyn i alle ledd. Møblene er selvsagt gjenbruk, og teppene er laget av gamle fiskegarn.

– Vi pleier å si at dette ikke er et signalbygg, men et bygg med signaler, sier Elisabeth Haukaas Bjerke, kommunikasjons- og markedssjef.

Se mer fra det nye bygget