Tilskudd til hopp, skøyter og hundekjøring

Tre store idrettsarrangement får tilskudd fra fylkeskommunen.

Klikk for stort bilde Mostphotos Det vedtok fylkesutvalget tirsdag.

Midlene tas fra fondet for store arrangement innenfor idrett.

Formålet med disse fondsmidlene er å bidra til at store arrangement skal videreutvikle Innlandets rolle og posisjon som vertskap for store arrangement. I tillegg er det et mål at Innlandet skal profileres nasjonalt og internasjonalt gjennom disse arrangementene.

Ros til frivilligheten

Mona Cicilie Stormoen (Ap) roste innsatsen til alle de frivillige, som gjør det mulig for lag og foreninger å ta på seg store arrangement.

- Hamar Trekkhundklubb fikk bare tre uker på seg på å arrangere VM i hundekjøring, og ildsjeler har stått på døgnet rundt, sa hun.

Stormoen mener dette er et eksempel på hvilke arrangørmuskler vi har i Innlandet.

- Det var også veldig mange frivillige innlendinger i aksjon gjennom helga som vi skal takke, sa hun og la til:

- Dette arbeidet må vi fortsette å støtte opp om. Vi vet at dette har en større betydning utover gjennomføringen av konkurransene. De beste arrangørene skal vi fremdeles dyrke fram her i Innlandet.

Skøyte-VM

I begynnelsen av mars ble VM på skøyter arrangert i Vikingskipet på Hamar. Mesterskapet var det største enkeltarrangementet for skøyteidretten i 2022.

- Arrangementet skaper positive ringvirkninger, både for næringslivet i Hamar og næringsliv knyttet til området, skriver fylkeskommunedirektøren i sin vurdering.

Norges skøyteforbund får 1 million kroner til gjennomføring av arrangementet.

Les sakspapirene PS 19/2022

VM i hundekjøring

I slutten av februar ble VM i hundekjøring arrangert på Hamar hundekjørerarena på Gåsbu. Hamar Trekkhundklubb måtte ta over arrangementet på kort varsel på grunn av snømangel i Åsarna i Sverige.

Fylkeskommunedirektør Tron Bamrud vurderer det slik at at hundekjøring er en viktig vinteraktivitet i Innlandet. Han mener også at arrangementet skaper positive ringvirkninger for lokale og regionale overnattingssteder, servicebedrifter og forhandlere av mat og utstyr.

Hamar Trekkhundklubb får 500 000 kroner som teknisk arrangør av VM i hundekjøring 2022.

Les sakspirene PS 21/2022

RawAir

I starten av mars gjennomførte Lillehammer Olympiapark AS (LOAS) Lillehammers del av RawAir. Dette er en ukelang hoppturnering i Norge med flere konkurransesteder.

- Gjennom tilskuddet er fylkeskommunen med på å utvikle skihopp for kvinner, skriver fylkeskommunedirektøren blant annet i saksframlegget.

LOAS får 500 000 kroner til gjennomføring av arrangementet.

Les sakspapirene PS 20/2022