Over 24 millioner kroner til internasjonale mesterskap i Norge - Innlandet fylkeskommune

Over 24 millioner kroner til internasjonale mesterskap i Norge

Innlandet har fått 3,9 millioner av potten til paramesterskap – EM i luftvåpen og VM i bob.

Norske flagg - Klikk for stort bilde Mostphotos Kulturdepartementet tildeler over 24 millioner kroner til en rekke idrettsaktører med begrensende kommersielle inntektsmuligheter, slik at de kan arrangere internasjonale mesterskap i Norge.

Innlandet får 3,9 millioner av midlene for 2022

Innlandet mottar 3,9 millioner kroner av potten for 2022, fordelt på

• 3,5 millioner kroner til EM i luftvåpen for parautøvere på Hamar
  • 400 000 kroner til VM i parabob i 2022 på Lillehammer

Se hvilke andre arrangementer Kulturdepartementet gir støtte til

Vil bidra til mangfold i idretten

Regjeringen ønsker å bidra til mangfold innen idretten, gjennom å legge til rette for at flere idretter kan arrangere internasjonale mesterskap i Norge.

- Derfor gir vi en håndsrekning til små idretter som har få sponsorer og begrensede muligheter for kommersielle inntekter, slik at også disse kan få vise fram det øverste nivået innenfor sin idrett til et norsk og internasjonalt publikum, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Tilskuddsordningen er åpen for frivillige, medlemsbaserte organisasjoner, eller arrangementsselskap eid av slike organisasjoner, som ønsker å arrangere europa- eller verdensmesterskap på seniornivå i Norge.

Det kan søkes om tilskudd til mesterskap både for funksjonsfriske og for personer med nedsatt funksjonsevne. Fem av i alt åtte arrangement som mottar tilskudd i årets søknadsrunde, er mesterskap som omfatter parautøvere.