Gir støtte til friluftsplaner

Alle kommuner i Innlandet kan søke om 70 000 kroner for å lage en plan for friluftslivets ferdselsårer.

Fylkeskommunen støtter kommuner som lager en plan over ferdselsårer i sitt distrikt. Bildet er fra en tur i Rondane.  - Klikk for stort bildeFylkeskommunen støtter kommuner som lager en plan over ferdselsårer i sitt distrikt. Bildet er fra en tur i Rondane. Oppland fylkeskommune/Jørgen Skaug Søknadene behandles fortløpende. Ferdselsårer er traseer som er synlige i terrenget, som for eksempel, stier og skiløyper.

– Vi ønsker å bidra til at kommunene legger til rette for at folk skal komme seg ut på tur, sier rådgiver i fylkeskommunen Ingeborg Lunde.

Ingen søknadsfrist

I juni vedtok hovedutvalget for kultur at alle søknader om tilskuddsordningen for «Plan for friluftslivets ferdselsårer» nå kan behandles administrativt.

Det innebærer at det ikke er en bestemt søknadsfrist, men at alle søknader behandles fortløpende.

Halvparten har fått støtte

Så langt har litt over halvparten av Innlandets kommuner benyttet seg av ordningen. Noen kommuner har valgt å samarbeide om planen.

– Vi ønsker at så mange kommuner som mulig samarbeider om planen på tvers av aktuelle kommunegrensen, sier Lunde.

Få flere ut på tur

– En slik plan er et godt virkemiddel for å ivareta og utvikle stier, turveier, løyper og leder, sier Lunde.

Les mer om ordningen og send inn søknad om plan for friluftslivets ferdselsårer