Velkommen til Bibliotekdebattene på Lillehammer! - Innlandet fylkeskommune

Velkommen til Bibliotekdebattene på Lillehammer!

Innlandet fylkesbibliotek og Norsk Bibliotekforening inviterer igjen til debatter under Norsk Litteraturfestival. 

Vigdis Hjort - Klikk for stort bildeVigdis Hjort Egil Sorgendal Litteraturfestivalen på Lillehammer samler hvert år tusenvis av litteraturinteresserte publikummere til et rikholdig litterært program. I fjor ble det heldigital festival, men i år blir det heldigvis fysisk festival på Lillehammer igjen. Debattene er fast del av festivalprogrammet, og arrangeres for ellevte gang i år.

Årets debatter

Onsdag 26. mai, kl. 13:00-13:50 I Lillehammer kino, sal 4. 

Hva skjedde med samtalene på offentlige møteplasser under pandemien? 

Pandemien har ført til færre offentlige, åpne og fysiske møteplasser. Bibliotek og litteraturhus har måttet stenge. Samtidig er det kommet flere digitale arenaer. Hva har vi mistet, og hva har vi fått? Hvilke konsekvenser har det når samtalene på offentlige møteplasser blir digitale?   

I panelet:  Kristin Skare Orgeret (professor, journalistikk/medievitenskap), Mari Eeg (avdelingsdirektør, Deichman) og Lars Egeland (direktør for universitetsbiblioteket, OsloMet). Ordstyrer er Karianne Bjellås Gilje (daglig leder, Bergesenstiftelsen). 

Torsdag 27.mai, kl. 16:00- 16:50 I Lillehammer kino, sal 4.  

Pandemi! Klimakrise! Hvordan responderer litteraturen? 

I tidligere kriser har kunsten og litteraturen hatt en særegen og viktig rolle. For folk. For fellesskapet. Er det fortsatt sånn?  

I panelet: Vigdis Hjorth (forfatter), Lars Ove Seljestad (forfatter), Espen Stueland (forfatter og litteraturkritiker) og Marta Norheim (journalist og litteraturkritiker). Ordstyrer er Vidar Kvalshaug (forfatter). 

Begge debattene vil strømmes på Innlandet fylkesbibliotek sin facebook side.

Bibliotekprogrammet i sin helhet finner du her (PDF, 2 MB).

Programmet for hele festivalen lanseres i dag, 23. april kl. 12.00: https://litteraturfestival.no/.

Bibliotekdebatten - Klikk for stort bildeBibliotekdebatten Innlandet fylkesbibliotek Velkommen til Norsk Litteraturfestival på Lillehammer 25. - 30. mai 2021!

Tekst: Cecilie Lønnum, rådgiver ved Innlandet fylkesbibliotek.

Til toppen