Ukrainsk litteratur for barn, unge og voksne - Innlandet fylkeskommune

Ukrainsk litteratur for barn, unge og voksne

Leseopplevelsene står klare på nett.

Bibliotekene er viktige ressurser for flyktninger.

Ukrainsk flagg - Klikk for stort bilde Mostphotos Folkebibliotekene er nøytrale og inkluderende møteplasser i lokalsamfunnet og i Innlandet står de klare til å yte de tjenestene det er behov for.

Fysiske bøker på ukrainsk er vanskelig å få tak i nå, men de fleste bibliotek har en del litteratur på russisk. Under har vi samlet noen digitale ressurser det er ønskelig å gjøre kjent.

Innlandet fylkesbibliotek oppfordrer kommunene til å involvere folkebibliotekene i planleggingen av mottak av flyktninger.

Informasjon om folkebiblioteket som nøytral møteplass med tilbud til alle aldersgrupper bør inkluderes i informasjonspakken ved ankomst.

Tilrettelagt på ukrainsk

Det flerspråklige bibliotek (DFB) tilbyr lån av bøker på 70 språk blant annet ukrainsk. Den ukrainske samlingen består av om lag 200 titler for voksne og om lag 170 titler for barn. Nasjonalbiblioteket arbeider for å utvide denne samlingen.

Samtidig tilbyr flere internasjonale forlag og organisasjoner gratis tilgang til ukrainske barnebøker, lydbøker, aktivitetsbøker og fargeleggingsbøker. Gratis ukrainske nettressurser - bøker og lydbøker for barn og voksne

Markedsføring for bibliotekene

Innlandet fylkesbibliotek har laget en digital plakat (PDF, 67 kB). Bibliotekene i Innlandet kan bruke den for å vise til hvor alt av gratis ukrainske nettressurser befinner seg - bøker og lydbøker for barn og voksne.

Rett på nett

Innlandet fylkesbibliotek har opprettet en oversikt over gratis digitale bibliotektjenester: Digibibinnlandet.no.

På denne nettsiden vil vi kontinuerlig samle, oppdatere og formidle digital tilgang på relevante bibliotektjenester for flyktninger, innvandrere og øvrig befolkning. Ukrainske nettressurser for barn og voksne vil bli høyt prioritert i tiden fremover.

Tekst: Tone Nyseter og Jon Olav Birketveit, Innlandet fylkesbibliotek