Nytt studietilbud i formidling - Innlandet fylkeskommune

Nytt studietilbud i formidling

Studiet er et ledd i prosjektet «Formidlingskompetanse i folkebibliotek» Søknadsfrist er 1. desember.

OsloMet - Klikk for stort bilde OsloMet OsloMet tilbyr nå nettstudiet «Aktiv formidling i folkebibliotek» for å stimulere til kompetanseheving og bedre bibliotektjenester i hele landet.

Studiet «Aktiv formidling i folkebibliotek» (20 studiepoeng) gir en innføring i kulturell kompetanse, kommunikative ferdigheter og litteraturkunnskap.

Kulturbegrepet favner folkebibliotekenes rolle som kunnskapsaktør i et samfunn i endring.

Litteraturbegrepet dekker alt av innhold, fra forskningsartikler til spill, fra digital seniorinformasjon til pekebøker for de minste.

Digital formidling er sentralt.

Studiet starter på nyåret i 2022, og søknadsfrist er 1. desember 2021. Ansatte i folkebibliotek er målgruppe og prioriteres på de 40 studieplassene.

Studieavgift dekkes av prosjektmidler fra Nasjonalbiblioteket, og semesteravgift betales av den enkelte student. 

Del 1 «Aktiv formidling» (10 studiepoeng) gjennomføres i vårsemesteret og del 2 «Digital formidling» (10 studiepoeng) gjennomføres i høstsemesteret.

De to delene kan tas samlet eller hver for seg.

Opptakskrav er generell studiekompetanse eller realkompetanse. Studiet tilbys fra Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag ved OsloMet, etter initiativ fra fylkesbibliotekene i Norge.

Mer informasjon om Del 1 Aktiv formidling.
Mer informasjon om Del 2 Digital formidling.

Prosjektet «Formidlingskompetanse i folkebibliotek» har initiert studiet.

Les mer om nettstudiet og prosjektet

Innlandet fylkesbibliotek tilbyr faglig støtte underveis. Er du nysgjerrig på studiet og vil vite mer? Ta kontakt med Linn T. Sunne
 

Til toppen