Nytt studietilbud i formidling - Innlandet fylkeskommune

Nytt studietilbud i formidling

Studiet er et ledd i prosjektet «Formidlingskompetanse i folkebibliotek» Søknadsfrist er 1. desember.

OsloMet - Klikk for stort bilde OsloMet OsloMet tilbyr nå nettstudiet «Aktiv formidling i folkebibliotek» for å stimulere til kompetanseheving og bedre bibliotektjenester i hele landet.

Studiet «Aktiv formidling i folkebibliotek» (20 studiepoeng) gir en innføring i kulturell kompetanse, kommunikative ferdigheter og litteraturkunnskap.

Kulturbegrepet favner folkebibliotekenes rolle som kunnskapsaktør i et samfunn i endring.

Litteraturbegrepet dekker alt av innhold, fra forskningsartikler til spill, fra digital seniorinformasjon til pekebøker for de minste.

Digital formidling er sentralt.

Studiet starter på nyåret i 2022, og søknadsfrist er 1. desember 2021. Ansatte i folkebibliotek er målgruppe og prioriteres på de 40 studieplassene.

Studieavgift dekkes av prosjektmidler fra Nasjonalbiblioteket, og semesteravgift betales av den enkelte student.

Del 1 «Aktiv formidling» (10 studiepoeng) gjennomføres i vårsemesteret og del 2 «Digital formidling» (10 studiepoeng) gjennomføres i høstsemesteret.

De to delene kan tas samlet eller hver for seg.

Opptakskrav er generell studiekompetanse eller realkompetanse. Studiet tilbys fra Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag ved OsloMet, etter initiativ fra fylkesbibliotekene i Norge.

Mer informasjon om Del 1 Aktiv formidling.
Mer informasjon om Del 2 Digital formidling.

Prosjektet «Formidlingskompetanse i folkebibliotek» har initiert studiet.

Les mer om nettstudiet og prosjektet

Innlandet fylkesbibliotek tilbyr faglig støtte underveis. Er du nysgjerrig på studiet og vil vite mer? Ta kontakt med Linn T. Sunne