Martine er årets tegneseriemaker - Innlandet fylkeskommune

Martine er årets tegneseriemaker

Årets vinner av Bokbussens skrivekonkurranse er klar. Martine Skjølås i 6. trinn på Thune skole stod for vinnerbidraget.

Vinner Martine Skjølås og litteraturformidler Trygve Ramnefjell fra fylkesbiblioteket - Klikk for stort bildeVinner Martine Skjølås og litteraturformidler Trygve Ramnefjell fra fylkesbiblioteket Jens Erik Kjeldstad Denne gangen var oppgaven å lage en tegneseriestripe.

Tegneserie

Etter tolv år med skrivekonkurranser på Bokbussen i Innlandet var det i år duket for tegneserie som overordnet tema.

Elevene på mellomtrinnet i Innlandet ble utfordret på ny av Bokbussen til å lage sin egen tegneseriestripe, på engelsk: comic strip. Ei såkalt stripe er en kort historie eller vits som blir fortalt gjennom bilder.

Elevene skulle her både tegne og fortelle innenfor en ramme på fra ett til fire bilder. Tegningene kunne være enkle eller nøye utformet, så lenge de stod godt til vitsen.

Juryens begrunnelse

Martine Skjølås og Trygve Ramnefjell - Klikk for stort bildeMartine Skjølås og Trygve Ramnefjell Jens Erik Kjelstad Dette svarer årets vinner Martine veldig godt på. Stripa bestod av tre bilder i farger. Handlingen foregår i klasserommet og dreier seg om temaet pronomen.

Juryen beskriver Martines stripe slik: «Den har en god teknisk strek og har et godt sluttpoeng».

Ingen litteraturfestival denne gangen

Ettersom Litteraturfestivalen på Lillehammer i sin normale utgave ble avlyst, ble det ingen tur dit for Martine og klassen hennes.

Premien har de siste elleve årene vært en reise for vinneren og hele klassen til festivalen med prisutdeling og mat.

Dette lot seg som kjent ikke gjennomføre i år, men Martine fikk overrakt bokpremier og diplom av Bokbussen. Ettersom bokbusspersonalet kjenner sine elevers lesevaner, visste de at Harry Potter ville falle i smak.

Vinnerbidraget

Martines tegneseriestripe kan du lese her:

Vinnerbidraget til Martine Skjølås - Klikk for stort bildeVinnerbidraget til Martine Skjølås