Lesesommeren er i gang! - Innlandet fylkeskommune

Lesesommeren er i gang!

I år er alle kommuner i Innlandet med på den digitale lesekampanjen Sommerles.

Sommerles - Klikk for stort bildeAlle barn fra 1. til 7. klasse kan registrere seg og tjene opp poeng på www.sommerles.no

De fleste folkebibliotekene er nå åpne med lokale smitteverntiltak, og der kan barna velge og vrake bøker å lese i sommer. I år skal sommeren tilbringes i Norge, og hvorfor ikke holde leseferdighetene og lesegleden ved like i ferien? Bøker kan også leses digitalt på bibliotekenes låne-app BookBites, som har et variert utvalg barnebøker, og også noen lydbøker.

På Sommerles registreres alle leste bøker, og barna kan hente premier på sitt lokale bibliotek når de har kommet opp i level. De kan også lese årets fortelling, Asbjørn og Astrid på dypt vann, som er skrevet av Sommerlesforfatter Mari Moen Holsve. Barna kan også si sin mening om bøkene og følge venner og hva de leser.

Forfatterne Mari Moen Holsve og Line Renslebråten kommer til årets avspark for Sommerles, som foregår på Lillehammer onsdag 3. juni klokka 12.

Arrangementet på Facebook

Der er det også åpning av lesekiosken på Lillehammer. Arrangør er Lillehammer UNESCO-litteraturby sammen med Norsk Litteraturfestival, Foreningen Les, Lillehammer bibliotek og Innlandet fylkesbibliotek.

Vi oppfordrer til å gå innom ditt lokale bibliotek for å få hjelp til å finne de gode bøkene, og ønsker god lesesommer for alle barn i Innlandet!

Sommerles koordineres og støttes av Innlandet fylkesbibliotek.

Tekst: Linn T. Sunne, rådgiver, Innlandet fylkesbibliotek.