Lesesommer i Innlandet - Innlandet fylkeskommune

Lesesommer i Innlandet

Barna i Innlandet har sluttet opp om Sommerles som aldri før, og leste i snitt 1393 sider hver i sommer.

Sommerles - Klikk for stort bilde Sommerles Sommerles er avsluttet for i år, og for første gang har alle Innlandets kommuner deltatt i den nasjonale leseaksjonen.

Høy oppslutning i Innlandet

Sommerles er en digital aksjon, der barna kan lese på papir, digitalt, høre lydbøker eller bli lest for. 7788 barn i Innlandet har lest 102 247 bøker!

Barna i Dovre har hatt best oppslutning, der har hele 66,5 % av alle barneskolebarna deltatt. Os og Tolga følger hakk i hæl med høy oppslutning.

Sommerlesfester og digitale forfattermøter

Folkebibliotekene i Innlandet har delt ut hele 9 058 premier, og mange bibliotek har arrangert sommerlesfester og digitale møter med forfattere og illustratører.

Innlandet fylkesbibliotek har vært koordinator mellom den nasjonale aksjonen og de lokale folkebibliotekene.

Her får du vite mer om Sommerles.

Tekst: Linn T. Sunne, rådgiver ved Innlandet fylkesbibliotek