Kurs og arrangementer høsten 2022 - Innlandet fylkeskommune

Kurs og arrangementer høsten 2022

Innlandet fylkesbibliotek har kalenderen full av aktiviteter for bibliotekene.

Innlandet fylkesbibliotek - Klikk for stort bildeInnlandet fylkesbibliotek Marius Græsby Etter mye planlegging og forberedelser gleder rådgiverne ved fylkesbiblioteket seg til å komme i gang med høstens kurs, samlinger og utflukter.

På den innholdsrike kalenderen står nærmere førti arrangementer.

Bred kompetanse

Fylkesbiblioteksjef Tone Nyseter er imponert over sine kreative og dyktige medarbeidere.

– Høstens tilbud er mer variert enn noen gang, sier Nyseter. Her bør det være noe for alle bibliotekansatte i Innlandet.

I programmet finner vi faste arrangement som IBBY (presentasjon av årets barne- og ungdomsbøker), Årets bøker for voksne og Bibliotekdagene. Fylkesbiblioteket gjentar også de populære kursene i Adobe Spark, Shared reading og Lesersørvis. I tillegg blir det kurs i fotografering til sosiale medier og bruk av statistikk i biblioteket.

Bokbussens superformidler Trygve Ramnefjell vil holde to dagskurs i formidling, et på Hamar teater og et på fylkeshuset i Lillehammer.

– Kurset handler om å ta scenen, sier Ramnefjell. Hvordan man kan bruke og utvikle sitt eget uttrykk i formidlingssituasjonen. Bli bevisst på det som funker – eller ikke funker – på scenen.

Nasjonal satsing

Fylkesbiblioteket har jobbet med samskaping i flere år, og selv om det store, nasjonale prosjektet de ledet om temaet ble avsluttet i 2020, fortsetter arbeidet. Gjennom høsten vil Øystein Stabell lede en kursrekke om samskaping og frivilligheten.

– Femti personer fra hele landet har meldt seg på kurset, forteller Stabell. Mellom de intensive kursdagene må deltakerne selv teste ut samskaping med sine lokale lag og foreninger. Det kommer til å bli arbeidsomt, men også svært lærerikt.

Digitale tilbud

De siste to årene har fylkesbiblioteket brukt mye tid på å utvikle digitale tilbud for bibliotekansatte i Innlandet. Selv om de begynte som eksperimenter under pandemiens langtekkelige isolasjon, har de nå blitt en del av hverdagen.

Gjennom høsten vil fylkesbiblioteket gjennomføre regelmessige nettverksmøter for bibliotekledere, fagprat for bibliotekarer i VGS og fagprat for alle ansatte i bibliotekene i Innlandet.

– Den digitale formen gjør at vi kan nå mange på en enkel måte, sier rådgiver Marius Græsby. Bibliotekarer fra både dalfører, flatbygder og tettsteder kan koble seg på og få oppleve interessante foredragsholdere, delta i aktuelle diskusjoner eller få siste nytt fra bibliotekverdenen.

Endelig utflukt til Deichman

Etter å ha blitt utsatt flere ganger, er vi glade for å informere om at det omsider blir studietur til Deichman og Nasjonalbiblioteket i november. En gylden mulighet til å ta en titt bak fasaden på Norges mest spektakulære bibliotek.

Plakat til bibliotekene

Alle høstens kurs og arrangementer ligger på en plakat som er sendt ut til bibliotekene.

– Plakaten er ment som en huskelapp, sier rådgiver Silje G. Torp. Alt vi gjør ligger også i kalenderen på nettsida vår. I tillegg sender vi ut informasjon på e-post og vi publiserer på sosiale medier. Målet er å få med flest mulig på aktivitetene våre.

Arrangementsplakat

Detaljer om hvert enkelt arrangement ligger på fylkesbibliotekets hjemmeside.