Klart for åttende utgave av Boklek - Innlandet fylkeskommune

Klart for åttende utgave av Boklek

Startskuddet for årets Boklek går 15. mars og først ut er Lom folkebibliotek.

Boklek-forfatter

Line Halsnes - Klikk for stort bildeLine Halsnes Observatoriet Årets Boklek-forfatter er Line Halsnes. Hun er illustratør og barnebokforfatter, og tar med seg sin siste bok «Skogens konge: alt du trenger å vite om elgen» ut på turné til alle folkebibliotekene i Innlandet.

Boka er hennes første sakprosabok for barn. Turneen strekker seg over to måneder og avslutter i Ringsaker bibliotek i Moelv 14. mai, en drøy uke før litteraturfestivalen på Lillehammer starter.

På turneen tas alle mulige smittevernhensyn slik at det skal bli en trygg opplevelse for alle som deltar.

Innlandet rundt med litteraturopplevelser

Line Halsnes deler turneen med forteller Marianne Sundal som har turnert med Boklek tidligere. De gleder seg til å reise rundt i Innlandet og treffe mange forventningsfulle barn på bibliotekene.

Elgen Einar

Skolestarterne i fylket får høre fortellingen om Einar, en helt spesiell elg som bodde i hagen til forfatteren. Barna får vite hva elgen spiser, hvor den bor og til og med lære kunsten å lokke på elgen. Line Halsnes hadde egentlig tenkt å skrive en skjønnlitterær bok om elgen ut fra faktene hun fant.

- Men så kom jeg fram til at det kuleste med elgen egentlig er alt som er sant om den, sier hun i et intervju med litteraturfestivalen.

Intervjuet i sin helhet kan du lese på festivalens nettsider: https://litteraturfestival.no/2021/02/god-dag-line-halsnes/

Tegn din egen fantasielg og lag flotte elgspor

Skogens konge - Klikk for stort bildeBoklek har egen nettside med informasjon om prosjektet: www.boklek.no. Her er det morsomme og lærerike aktiviteter barna kan gjøre både før og etter bibliotekbesøket. Her er også hele turnéplanen lagt ut.

Samarbeidsprosjekt

Boklek er et samarbeid mellom Innlandet fylkesbibliotek, Norsk Litteraturfestival og alle folkebibliotekene i Innlandet og støttes av Eidsiva.

Smittevern

Fylkesbiblioteket og litteraturfestivalen forholder seg til de til enhver tid gjeldende anbefalingene fra Folkehelseinstituttet og følger de nasjonale retningslinjene for arrangement. Folkebibliotekene følger i tillegg de lokale retningslinjene i hver enkelt kommune. Dersom dette fører til endringer i smitteverntiltak for turneen, vil de bli iverksatt umiddelbart.

Tekst: Cecilie Lønnum, rådgiver ved Innlandet fylkesbibliotek