Julehilsen fra Innlandet fylkesbibliotek  - Innlandet fylkeskommune

Julehilsen fra Innlandet fylkesbibliotek 

Året 2020 går mot slutten. Fylkessammenslåing og korona har vært bakteppe gjennom et år som har blitt totalt annerledes enn planlagt.  

Vi ønsker dere alle god jul! - Klikk for stort bildeVi ønsker dere alle god jul!Bratte læringskurver, kreative løsninger, bråøkning av digital kompetanse og avlysninger og endringer, har vært en vesentlig del av hverdagen for oss alle. For fylkesbiblioteket har sammenslåing av e-bokkonsortiene og nytt anbud for transportordningen vært noen av hovedprioriteringene. 

Kreative bibliotek i krisetid

Som vi har skrevet om før, er vi fulle av beundring for bibliotekenes evne til omstilling for å opprettholde et godt tilbud for innbyggerne. Årsrapport for 2020 kommer senere. Nå velger vi å se fremover mot 2021 og gir her noen smakebiter på hva fylkesbiblioteket planlegger for våren: 

  • Prosjektet Biblioteket som samskaper er avsluttet med gode resultater. Bli med på en webinarserie for deg som ønsker å vite mer om samskaping. Datoer for webinarserien er 25. januar, 29. januar og 12. februar.
  • Litteraturformidlingsturneen Lesegleder fortsetter.  
  • Vi planlegger kurs i Lesersørvis, konflikthåndtering i bibliotek, statistikk, Adobe spark, søknadsskriving, BookBites og bokhyller, oppfølging av Shared Reading m.m. 
  • Vi inviterer til en dag på Teams for nyansatte og andre som ønsker å høre mer om hva fylkesbiblioteket jobber med. 
  • Boklek og debatter og seminar under Norsk Litteraturfestival. 
  • Regionale biblioteksjefmøter. Vi håper å kunne reise ut fysisk til alle regioner i løpet av året. 
  • Bokbussen vil fortsette å utvide ruten til skoler i gamle Hedmark. 
  • Vi fortsetter å invitere til digital fredagskaffe for alle bibliotekansatte annen hver uke. 
  • Kurset 23 ting og det nasjonale prosjektet om formidlingskompetanse i bibliotek følges opp.  

Følg med på hjemmesiden og facebook-siden vår for oppdateringer. Vi vil også sende ut invitasjoner etter hvert som datoer og arrangementer kommer på plass. 

Søk gjerne utviklingsmidler!

Nasjonalbiblioteket har nå lyst ut utviklingsmidler for 2021 med søknadsfrist 15. februar. De vil arrangere et nettseminar om søknadsskriving, prosjekt- og utviklingsarbeid 20. januar. 

Ny kollega

Vår gode kollega Randi Forberg Wist går ut i foreldrepermisjon fra midten av januar. Vi har vært så heldige å få Solfrid Reum Flata som vikar for Randi. Solfrid kommer fra stillingen som spesialbibliotekar ved Gjøvik videregående skole og hun starter hos oss 1. februar. Hun vil følge opp jobben til Randi med å ha spesielt ansvar for samarbeid med skolebibliotekene. 

Prosjektmidler til folkebibliotekene

Til slutt vil vi gratulere alle folkebibliotekene i Innlandet som har fått prosjektmidler fra Nasjonalbiblioteket i høst, og ønske lykke til med prosjektene. 

Takk for godt samarbeid!

Riktig god jul til alle sammen og takk for godt samarbeid i året som har gått. Vi ser frem til å bli enda bedre kjent med hele Innlandet i løpet av 2021, og ønsker dere alle et godt nytt bibliotekår! 

På vegne av alle ansatte ved Innlandet fylkesbibliotek, 

Tone Nyseter. 

Til toppen