Eventyrlige Sommerles

I dag går startskuddet for lesekampanjen Sommerles.

Alle Innlandets barn som går på, eller skal begynne på barneskolen kan bli med på den nasjonale lesekampanjen.

Digital lesekampanje

Sommerles 2022 - Klikk for stort bildeSommerles 2022 Sommerles.no Mellom 1. juni og 1. september kan barna registrere det de leser på www.sommerles.no.

Etterhvert som de samler poeng kan de hente premier på det lokale biblioteket.

Barna kan velge om de vil lese papirbøker, lese digitalt eller kanskje få en voksen til å lese for seg.

Gode leseopplevelser er fine å dele, og Sommerles er en perfekt og trygg plattform for å dele med venner. Barna kan også legge inn anmeldelser av bøkene de leser.

Årets tema er eventyr

Den spennende Sommerles-fortellingen er skrevet av Mari Moen Holsve og hovedpersonene Astrid og Asbjørn skal denne gangen oppleve mye spennende i eventyrenes verden. Tittelen på årets fortelling er «Eventyr på rømmen», og kapitlene i fortellingene slippes gjennom hele sommeren.

Innlandet fylkesbibliotek koordinerer Sommerles for folkebibliotekene i Innlandet, og dekker deltageravgiften i alle kommuner. Innlandet er også en del av den nasjonale arbeidsgruppa for Sommerles.

Lurt å lese i sommer

Sommerles gjør det nyttige morsomt. I løpet av en lang sommerferie er det smart å holde lesingen ved like. Besøk gjerne det lokale biblioteket for gode lesetips!

Er du forelder og vil vite mer om Sommerles? Her finner du informasjon på 16 forskjellige språk, blant annet ukrainsk: Alt om Sommerles for foresatte

Tekst: Linn T. Sunne, rådgiver ved Innlandet fylkesbibliotek.

Til toppen