Diktardagar i 100 - Innlandet fylkeskommune

Diktardagar i 100

Diktardagene 2020 - Klikk for stort bildeDiktardagene 2020 Tone Nyseter Lars Mytting, Sigmund Løvåsen, Rønnaug Kleiva og Audhild Solberg gjestet årets Diktardagar i Skjåk, Lom og Vågå.

I litteraturfylket Innlandet er det større og mindre litteraturfestivaler og arrangementer. I år har flere av dem blitt avlyst eller funnet en annen form.

Diktardagar

Årets tradisjonsrike Diktardagar ble gjennomført med smitteverntiltak i Skjåk, Vågå og Lom 3.-6. september. I løpet av disse dagene ble det gjennomført skolebesøk, foredrag på bibliotek, litteraturseminar, bokbad og mer.

Jubileer

Knut Hamsun på Garmostræet - Klikk for stort bildeKnut Hamsun på Garmostræet Tone Nyseter 100 år var sentralt i årets Diktardagar. Det er i år 100 år siden Kjell Aukrust ble født, og det er 100 år siden Knut Hamsun fikk Nobelprisen for Markens grøde.

Dette var tema på flere seminar og foredrag. Forfatterne Sigmund Løvåsen, Lars Mytting, Rønnaug Kleiva deltok på flere av disse, og barnebokforfatter Audhild Solberg besøkte skoler og snakket om sine bøker.

Andre kunstneriske uttrykksformer kunne også nytes i løpet av Diktardagar, blant annet en musikalsk monolog ved Endre Skjåk og Pål Svindland på Skultbakken i Vågå.

Diktardagar ble arrangert av flere lokale aktører og støttet av blant andre Innlandet fylkeskommune og Nasjonalbiblioteket.

Tekst: Linn T. Sunne, rådgiver, Innlandet fylkesbibliotek