Bjørn F. Rørvik er årets Boklek-forfatter - Innlandet fylkeskommune

Bjørn F. Rørvik er årets Boklek-forfatter

Nå er han og bøkene om Bukkene Bruse klare til å møte alle Innlandets skolestartere.

Bjørn F. Rørvik - Klikk for stort bildeBjørn F. Rørvik Maja Hattvang Bjørn F. Rørvik er en av barnebokfeltets virkelige superstjerner, og en strålende formidler som engasjerer både store og små lesere.

Boklek er et viktig tiltak i litteraturfylket Innlandet for å skape leselyst og leseglede blant barn sier Tone Nyseter, fylkesbiblioteksjef i Innlandet.

Hva er Boklek

Boklek er et årlig bokprosjekt hvor en barnebokforfatter eller illustratør engasjeres og sendes ut på turné sammen med en formidler til alle 46 folkebibliotek i Innlandet.

Prosjektet er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, Innlandet fylkesbibliotek og alle fylkets folkebiblioteker. Bokleks hovedsponsor gjennom flere år er Eidsiva.

Målet med prosjektet er å skape positive litteraturopplevelser for alle skolestartere, og å vise at det er mange veier inn i boka. Boklek startet opp i første halvdel av 2014, og de siste årene har over 80 % av skolestarterne fra Innlandet deltatt i prosjektet!

Årets Boklek

Boklek-forfatteren i 2022 er Bjørn F. Rørvik, en av våre mest anerkjente barnebokforfattere. Han er kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursund, i tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig.

Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Alle bøkene hans er fulle av humor og morsomme påfunn.

Fylkesbiblioteket er glad for at det gode samarbeidet om Boklek fortsetter, uttaler Cecilie Lønnum i Innlandet fylkesbibliotek. - Og folkebibliotekene er begeistret for å få Bjørn F. Rørvik på besøk i mars, april og mai.

Turneplan

Rørvik skal, sammen med formidlere Marianne Sundal og Kristine Haugland, reise rundt til alle folkebibliotekene i Innlandet med de moderne klassikerne om Bukkene Bruse i sekken.Turneplanen ligger ute på Boklek.no og vil oppdateres før og under turneen.

Marianne Sundal - Klikk for stort bildeMarianne Sundal Kari Løvås

Kristine Haugland - Klikk for stort bildeKristine Haugland Tanja Steen

Bjørn F. Rørvik er en leken, inspirerende og dyktig formidler, sier Pegasusansvarlig Anne-Thea Haavind. - Skolestarterne kan glede seg!

Tidligere Boklek-forfattere har vært Åshild Kanstad Johnsen (2014), Anna Fiske (2015), Lisa Aisato (2016), Svein Nyhus (2017), Camilla Kuhn (2018), Anna R. Folkestad (2019), Line Renslebråten (2020), og Line Halsnes (2021)

Tekst og oppsett: Mia Christine Granum, Norsk Litteraturfestival/ Olav Birketveit, IKT- og kommunikasjonsrådgiver ved Innlandet fylkesbibliotek