Bibliotekdagene i Innlandet 2022 - Innlandet fylkeskommune

Bibliotekdagene i Innlandet 2022

Årets utgave av Bibliotekdagene vil bli avholdt på Honne Hotell og konferansesenter på Biri, 21. og 22. september.

Utsikt fra Honne - Klikk for stort bildeUtsikt fra Honne Foto:Honne hotell og konferansesenter I flotte omgivelser – og med hele senteret for oss selv – skal vi få oppleve spennende foredragsholdere, gjennomføre workshops, dele erfaringer og hygge oss sammen.

Tredelt program

Programmet for årets arrangement er tredelt og mer faglig spisset enn det har vært tidligere.

Med utgangspunkt i tre av FNs bærekraftmål (3, 4 og 11) skal vi se nærmere på bibliotekets rolle som kulturarena, læringsarena og møteplass.

Innenfor hvert tema vil det være en introduksjon, et foredrag/panelsamtale og en delingsmaraton.

Under biblioteket som kulturarena vil vår egen Øystein Stabell snakke om livskvalitet og folkehelse: bibliotekenes betydning for sosial bærekraft i lokalsamfunnet.

Mette Villand fra Senter for livslang læring (HINN) vil i sitt foredrag ta for biblioteket som læringsarena i utvidet forstand, mens temaet biblioteket som møteplass vil bli diskutert i en panelsamtale. Her møter vi forsker og politiker Aksel Hagen (HINN), forskerne Heidi Bergsli (OsloMet) og Sunniva Evjen (OsloMet) i samtale med Mette Westgaard, biblioteksjef i Ringsaker.

Forfattermøte

I tillegg til det bibliotekfaglige innholdet møter vi også forfatter Kristin Fridtun i samtale med Linn T. Sunne. Hvordan er det å være faglitterær forfatter i Innlandet?

Progam og påmelding

Her er fullstendig program og påmeldingsskjema. Påmeldingsfrist 20. august.

Tekst: Marius Græsby, rådgiver Innlandet fylkesbibliotek

Til toppen