Besøk i Fjellregionen - Innlandet fylkeskommune

Besøk i Fjellregionen

Huset Aukrust - Klikk for stort bildeHuset AukrustI november besøkte Innlandet fylkesbibliotek tre folkebibliotek i Fjellregionen, og Huset Aukrust i Alvdal.

Ny biblioteksjef på Alvdal bibliotek

Martina Hodne - Klikk for stort bildeMartina HodneFørste stopp på turen var Alvdal bibliotek, som fikk ny biblioteksjef i august. Martina Hodne, er nyutdannet bibliotekar fra Oslo Met og har i tillegg kunstfaglig bakgrunn. Som nyansatt er det mye å sette seg inn i, men Martina trives godt og har flere ideer til ting hun har lyst til å gjøre på biblioteket.

Huset Aukrust

Tone Nyseter og Ellen Engh - Klikk for stort bildeTone Nyseter og Ellen EnghEllen Engh, kunstnerisk leder ved Huset Aukrust, åpnet dørene for oss, selv om huset egentlig var stengt. Vi fikk en omvisning i den nye utstillingen og orientering om hvordan de jobber, spesielt med tanke på Aukrustjubileet i 2020. Mye av programmet som var tenkt i år, er nå forskjøvet til neste år p.g.a corona.

Ny biblioteksjef på Tolga bibliotek

Kari Skancke Langen  - Klikk for stort bildeKari Skancke Langen Turen gikk videre nordover til Tolga, som også har fått ny biblioteksjef. Kari Skancke Langen som startet opp i august er utdannet lærer med spesialisering i kunst og håndverk. I tillegg til å jobbe ved Tolga bibliotek, jobber hun som skolebibliotekar ved Tynset ungdomsskole. Lokalene hvor biblioteket ligger skal pusses opp, og Kari gleder seg til å få mer tidsriktige og publikumsvennlige lokaler.

Tynset bibliotek er  totalrenovert

Berit Strømshoved og Ellen Beate Lie - Klikk for stort bildeBerit Strømshoved og Ellen Beate LieSiste stopp på turen var Tynset bibliotek, som har totalrenovert sine lokaler med nyåpning i januar i år. Biblioteksjef Ellen Beate Lie orienterte litt om prosessen rundt dette og kunne fortelle at de straks var klar for å starte meråpent bibliotek. Utfordringer med bibliotekdrift i koronatider var noe av det som ble diskutert.

Tekst og foto:
Berit Strømshoved, rådgiver ved Innlandet fylkesbibliotek.
Tone Nyseter, fylkesbiblioteksjef ved Innlandet fylkesbibliotek.