Årets bøker 2020 - Innlandet fylkeskommune

Årets bøker 2020

Bokbad og presentasjon av årets bøker ble i år gjennomført digitalt for bibliotekansatte i Innlandet.

Rita Mundal og Merete Byrøygard - Klikk for stort bildeRita Mundal og Merete Byrøygard Lom folkebibliotek Den årlige presentasjonen av årets bøker er et arrangement mange ser spesielt frem til, og ikke bare på grunn av det faglige. Det handler også om å møte gode kollegaer til en flott lunsj og kanskje handle litt til jul i hyggelige omgivelser. En perfekt juleavslutning.

Innlandet fylkesbibliotek håpet i det lengste på å kunne holde arrangementet fysisk. Som en av våre bibliotekarer sa det så fint; «det handler om hele pakken». Til slutt måtte vi imidlertid innse at en digital løsning var det eneste riktige valget å ta. Årets bøker 2020 ble derfor arrangert digitalt for første gang.

Bokbadene

Vi valgte å holde begge bokbadene på de opprinnelige oppsatte tidspunktene, siden vi vet at mange hadde satt av dagen for å få med seg arrangementet, og lagt planer deretter. Bokbadene ble holdt live på Teams, og basert på tilbakemeldingene vi har fått ser det ut til at folk var fornøyd.

Helene Guåker fra Ringsaker var første kvinne ut. På bokbadet snakket hun om sin  Brageprisnominerte roman Høgspenning Livsfare. I romanen møter vi Lea som finner sin helt egen måte å håndtere morens depresjon på: Et alter ego blir svaret.

Heidi Linde fra Kongsvinger var neste kvinne ut. Hun er aktuell med boken Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet. Boken handler om moderne samliv. Bademester Linn T. Sunne snakket med forfatteren om identitet og det å finne tilbake til seg selv.

Linn T. Sunne - Klikk for stort bilde Linn T. Sunne Marius Græsby

Heidi Linde - Klikk for stort bildeHeidi Linde Carl Christian Raabe

Helene Guåker - Klikk for stort bildeHelene Guåker Iris Engen Skadal

Presentasjon av årets bøker

I år leide Innlandet fylkesbibliotek inn Rita Mundal og Merete Byrøygård fra Lom folkebibliotek til å presentere årets nye bøker for voksne. Dette er noe de begge har mye erfaring med, men årets arrangement innebar likevel nybrottsarbeid også for dem.

For første gang presenterte de bøkene digitalt, og opptak ble løsningen. Haus stod for produksjonen, og brukte fotograf Edvard Kielland Mølmen fra Augeblikk studio til filmingen. Begge basert i Skjåk i Gudbrandsdalen.

Presentasjon av årets bøker 2020 - Klikk for stort bildePresentasjon av årets bøker 2020Rita og Merete fortalte om alle sine favorittbøker i ulike kategorier. Alle temaer er berørt og variasjonen sørger for at alle kan finne noen gullkorn det er verdt å bruke tiden på fremover.

Filmen ble sendt ut til alle som hadde meldt seg på Årets bøker 2020. Det tok noe tid å ferdigstille opptaket, men vi tror at deltakerne blir fornøyd med det endelige resultatet. Den som venter på noe godt……

Tekst: Randi Forberg, rådgiver ved Innlandet fylkesbibliotek