Annerledesåret 2021 - Innlandet fylkeskommune

Annerledesåret 2021

Bokbussen inviterer i samarbeid med Norsk Litteraturfestival til skrivekonkurranse for elever på mellomtrinnet.

Bokbussen ved Trygve Ramnefjell og Jens Erik Kjelstad - Klikk for stort bildeBokbussen ved Trygve Ramnefjell og Jens Erik KjelstadDenne tradisjonen er viktig å opprettholde selv om hverdagen ser annerledes ut og Bokbussen står koronaparkert.

I år skal elevene formidle sine gode erfaringer fra året som har gått.

Selv om Bokbussen står, kjører de skrivekonkurranse som vanlig. Denne gangen handler det om å trekke noe positivt ut av annerledesåret som har gått med regler, avlysninger og adskillelse. Se alltid lyst på livet!

Oppgaven

Barn og unge har måttet tåle mange endringer i hverdagen det siste året, som for eksempel avlysninger av kultur- og sportsarrangement og fravær av sosiale aktiviteter.

Men kan det være at de har lært noe av dette? Kan denne nye tilværelsen ha gitt dem noen positive erfaringer og nye perspektiver?

Teksten de skal skrive handler om nettopp dette; har det vært gode opplevelser blant alle de vanskelige og kjedelige? Elevene kan denne gangen velge å skrive en fortelling eller et dikt.

Innleveringsfrist på oppgaven er 14. mai 2021.

Premien

Så gjenstår det å se om smittesituasjonen lar Litteraturfestivalen gjennomføres og den tradisjonelle premien kan overrekkes til den heldige vinneren; nemlig en tur til Lillehammer med hele klassen for å oppleve festivalen.

Fylkesbiblioteket vil uansett sørge for premier til de ivrige forfatterne.

Mer informasjon om Bokbussen

Bokbussen har sin egen Facebook-side, og du kan lese mer om Bokbussen her.

Leseglede gjennom aktiv formidling.

Tekst: Trygve Ramnefjell, litteraturformidler og rådgiver ved Innlandet fylkesbibliotek

Til toppen