23 ting om å formidle på nett - Innlandet fylkeskommune

23 ting om å formidle på nett

Alle fylkesbibliotekene, Deichmanske bibliotek og Bergen Offentlige Bibliotek samarbeider om å utvikle nettkurs.

23 å formidle på nett - Klikk for stort bilde Viken fylkesbibliotek Flere folkebibliotek rundt om i Norge er også aktivt med i utviklingen av kurset 23 ting om å formidle på nett.   

Digital formidling

Kurset utvikles over samme lest som kursene 23 ting om søk og 23 offentlige ting, som ligger ute på bibliotekutvikling.no. I mars i år opplevde vi stengte bibliotek og et økt behov for å treffe innbyggerne med bibliotektilbud på andre måter.

Kurset tar for seg alt fra lovverk til ulike teknologier for digital formidling, digitale formidlingsmetoder og markedsføring. Eksempler på temaer i kurset er universell utforming, podcast, videoproduksjon for nybegynnere, foto, lesersørvis på nett, digitale lesesirkler og språkkafeer, webinar og mye, mye mer.

De ulike Tingene blir publisert fortløpende, og blir publisert etter hvert som de er ferdige. Hele kurset skal være ferdig i desember 2020.  

Silje Grøtan Torp er kontaktperson for Innlandet i prosjektet og har hatt ansvar for Ting 18: Webinar. Vår rådgiver Marius Græsby, som også er fotograf bidrar på Ting 9: Foto.     

23 ting om digital formidling finner du på Bibliotekutvikling.no. Du må være logget inn på sida for å få tilgang til kurset.

Følg med på Innlandet fylkesbiblioteks facebookside hvor vi legger ut informasjon når nye Ting publiseres.

Viken fylkesbibliotek er prosjektleder for kurset. Du finner også informasjon om kurset på Viken fylkesbibliotek sin prosjektside for 23 ting om å formidle på nett.

Tekst: Silje Grøtan Torp, rådgiver i Innlandet fylkesbibliotek.

Til toppen