Restaurant- og matfag

Er du interessert i kosthold og ernæring? Liker du å tilberede og servere mat? Restaurant og matfag består av dyktige fagfolk som står klare til å lære deg å lage mat.

Hvem passer studiet for?

Restaurant- og matfag passer for deg som er praktisk anlagt og liker å jobbe med mat og servering. Du må være kreativ og nøyaktig, og flink til å jobbe både selvstendig og sammen med andre. Du må være serviceinnstilt og kunne takle stress på en god måte. Selv et moderne samfunn kan ikke erstatte mennesket med maskiner innenfor dette fagområdet. Hotell- og næringsmiddelfag søker kreative unge mennesker som kan utnytte alle typer råvarer og liker å bruke fantasien til å komponere nye retter.

Hva lærer du?

  • kost og ernæring
  • bruk og behandling av råstoffer
  • matproduksjon og produksjonsprosesser
  • planlegging og tilberedning av ulike matretter
  • norske og internasjonale mattradisjoner
  • dekking av bord og servering
  • etikk og kunde-/gjestebehandling

Eksempler på hva du kan bli:

  • kokk, institusjonskokk
  • servitør
  • baker, konditor
  • fagarbeider i næringsmiddelindustrien
  • pølsemaker, slakter, kjøttskjærer

Skolens tilbud innen restaurant- og matfag  

Avdelingen består av:

  • Vg1 Restaurant- og matfag  
  • Vg2 Kokk- og servitørfag

Avdelingen legger vekt på trivsel, ryddighet og et godt arbeidsmiljø. Klassene bruker pedagogiske metoder som PBL, samarbeidslæring og differensiering for å møte enkeltelevenes behov.

Vg1-kurset gir innføring i ernæringslære, råstoffer, hygiene og IK-mat, konservering, produksjon og servering av mat til bord og fat.

Les mer om restaurant- og matfag på vilbli.no

Til toppen