Tilskudd til folkehelse og arrangementer - Innlandet fylkeskommune

Tilskudd til folkehelse og arrangementer

Fylkesutvalget vedtok å gi penger til internasjonale arrangement og folkehelsetiltak før de tok ferie.

I juli blir det EM og VM i fluefiske i Østerdalen. - Klikk for stort bildeI juli blir det EM og VM i fluefiske i Østerdalen. Oppland fylkeskommune/Jørgen Skaug Glomma fiskeforening, Storsjøen fiskeforening og Ytre Rendal jakt- og fiskeforening får 250 000 kroner til gjennomføringen av EM og VM i fluefiske 2022.

Arrangementet gjennomføres mellom 4. og 10. juli. Egentlig skulle arrangementet vært gjennomført i 2020, men ble avlyst på grunn av koronapandemien.

Vedtaket var enstemmig.

Les sakspapirene PS 80/2022

Vintertriatlon på Skeikampen

Bergen Triathlon Events får 300 000 kroner til VM i vintertriatlon 2023 på Skeikampen.

I vintertriatlon konkurrerer utøverne på ski, løping og sykkel, og alt foregår på snø.

Vedtaket var enstemmig

Les sakspapirene PS 78/2022

Fiber i Hafjell

Fylkeskommunedirektørens innstilling var å avslå søknaden fra Hafjell Kvitfjell Alpin AS om støtte til utbygging av fiber i Olympiabakken i Hafjell knyttet opp mot fremtidige arrangement. Begrunnelsen for dette, var at han mente søknaden ikke oppfylte kriteriene.

Politikerne i fylkesutvalget var uenige med Tron Bamrud. De mente alle at søknaden burde innvilges, men var i utgangspunktet ikke helt enige om hvordan de skulle løse det.

Hans Kristian Enge (Ap) fremmet et tilleggsforslag om å sende saken over til hovedutvalg for næring, som onsdag skal fordele midler til bredbånd. Han trakk senere forslaget og stemte for alternativt forslag lagt fram av Hanne Velure (H).

- Viktige arrangement

Hun fremmet forslag på vegne av H, FrP, Sp, MDG og SV om å støtte utbygging av fiber i Olympiabakken med 300 000 kroner. Begrunnelsen for dette, er at de ser på arrangement i Hafjell/Kvitfjell som en rekke av allerede gjennomførte og kommende arrangement som er viktige for Innlandet.

Det alternative forslaget fremmet av Hanne Velure ble enstemmig vedtatt.

Les sakspapirene PS 81/2022

Folkehelsemidler til kommuner

Etablering og utvikling av frisklivs-, lærings- og mestringstilbud er en tilskuddsordning kommunene kan søke på. Til sammen fikk 12 kommuner 1,75 millioner kroner til ulike tilbud innen forebyggende helsetjenester.

Vedtaket var enstemmig.

Les sakspapirene PS 77/2022

Tildeling av tilskudd

Tilskudd til etablering og utvikling av frisklivs-, lærings- og mestringstilbud 2022