Millioner til «Krafttak for grønn vekst» - Innlandet fylkeskommune

Millioner til «Krafttak for grønn vekst»

Prosjektet «Krafttak for grønn vekst» får to millioner kroner over to år.

Klikk for stort bilde Mostphotos Det vedtok hovedutvalg for næring i et ekstraordinært møte tirsdag.

Skåppå kunnskapsparks prosjekt «Krafttak for grønn vekst» kan allerede vise til en god del aktivitet gjennom forprosjektet og i første år av hovedprosjektet.

Aktiviteten er organisert gjennom fire arbeidspakker: innovasjonssprint, døråpner ung kompetanse, utviklingsfond og kommunikasjon og markedsføring.

Får støtte videre

Nå får prosjektet videre støtte fra fylkeskommunen på to millioner kroner til prosjektår to og tre.

– Skåppå kunnskapspark har gjennom prosjektet mobilisert et bredt partnerskap for å nå regionens målsetninger om grønn næringsutvikling, skriver fylkeskommunedirektør Tron Bamrud i saksframlegget.

Attraktivt i Gudbrandsdalen

Prosjektet har blant annet som mål å ta initiativ til samarbeid og tiltak som gjør Gudbrandsdalen mer attraktiv som arbeids- og boregion, og å opprette et regionalt utviklingsfond som øker tilgangen på risikokapital i regionen og bidrar til kompetanseheving på investering og arbeid med investorer i regionen.

– Vi har jo vært inni dette prosjektet en runde før, og jeg synes det er viktig at vi er med videre. Vi håper at Gudbrandsdalen får resultater ut av dette, det må vi ha tro på, sa Per-Gunnar Sveen (Ap).

Saken ble enstemmig vedtatt.

Sakspapirene PS 55/2021