Ferdigstiller appen «Mitt sted»

Visit Innlandet får 2 millioner kroner for å ferdigstille kommunikasjons-appen «Mitt sted».

Slik ser applikajsonen Mitt sted ut. - Klikk for stort bilde Mitt sted Det vedtok hovedutvalg for næring tirsdag.

Prosjektet startet i 2019 og handler om å utvikle en digital kommunikasjonskanal for reiselivet, innbygger og deltidsinnbygger (f.eks. hytteeiere).

– Jeg synes dette er et veldig bra prosjekt. Det at destinasjonsselskapene får eierskap til informasjonen fra sitt område og kan distribuere den ut til andre, tror jeg generelt vil styrke destinasjonsselskapenes rolle, sa Turid Backe-Viken (Ap).

Enklere å kommunisere

Målet er blant annet å skape nye muligheter for inntekter hos aktørene i reiselivet, næringslivet og arrangørene i Innlandet. Dessuten skal appen gjøre det enklere for kommunene å kommunisere med innbyggere, deltidsinnbyggere og andre tilreisende.

Brukerne av appen velger et geografisk sted i Innlandet og kan søke opp det de trenger av informasjon fra reiselivsaktørene, som opplevelser, overnatting og transport.

På grunn av koronapandemien er prosjektet forsinket i forhold til den opprinnelige framdriftsplanen.

Prosjektet skal ferdigstilles

Forutsetningene for tildelingen fra fylkeskommunen er at prosjektet sluttføres.

Dette innebærer lansering av tre piloter i seks kommuner og at de resterende kommunene i Visit Innlandet får mulighet til å bli med (Gjøvik-, Hadeland-, Hamar- og Elverumsregionen).

Dessuten må Visit Innlandet etablere en fremtidig driftsmodell som kan inkludere resten av Innlandet.

Les sakspapirene (PS 5/2022)