Vinneren er kåret - Innlandet fylkeskommune

Vinneren er kåret

Bokbussens skrivekonkurranse ble vunnet av Helene Stenbrenden Halligan på Kirkekretsen skole i Ringsaker.

Bokbussen - Klikk for stort bildeBokbussen Marius Græsby Hennes dikt om korona dro det lengste strået hos juryen.

Koronaerfaringer

Etter et langt pandemi-år ble Bokbussens skrivekonkurranse vinklet mot nettopp det som har påvirket oss alle – og aller mest barna –Covid-19, eller «koronaen», som de fleste av oss sier.

Dette viruset har endret hverdagen vår, og skapt mange uheldige konsekvenser særlig for barn. Blant annet har de fleste unge det siste året blitt godt vant med begrepet «avlysning», da kulturskole, konfirmasjonssamlinger, idretts- og kulturangementer osv. har måttet avlyse helt eller delvis.

Barn og unge har en lang liste over koronaens brutale ringvirkninger.

For å angripe dette temaet med optimisme, valgte Bokbussen å utfordre elevene til å skrive en tekst om det siste årets gode erfaringer. Blant alt dette triste, finnes det likevel noen positive koronaerfaringer?

Optimisme om framtida

Helene Stenbrenden Halligan i 5. trinn på Kirkekretsen skole hadde saktens noen klare og positive tanker om dette. Hennes snertne dikt ble plukket ut blant ca. 100 innsendte tekster fra Innlandets elever på mellomtrinnet.

Helene skriver at koronaen har vekket oss og lært oss at vi må huske på å sette pris på de gode tingene i livet; for vi merker det ikke før de blir tatt i fra oss. Hun ser framover med ordene: «Vaksinene kommer – snart er det sommer!» Juryens begrunnelse: «For dikterisk snert og framtidsoptimisme».

Premien utsatt på grunn av korona

Som vanlig for Bokbussens skrivekonkurranse, skulle Helene få ta med seg hele klassen sin til Lillehammer under Litteraturfestivalen som premie.

På grunn av smittesituasjonen i Hamar-regionen i forkant av festivalen, fikk klassen dessverre reisenekt. De kunne derfor ikke komme til showet «Bokbussbobler» på Brenneriet i Lillehammer.

Bokbussen og fylkesbiblioteket vil derfor finne en annen løsning, og sørge for at de unge ikke blir stående tomhendte nok en gang i denne pandemien.

Fem fikk bokpremier

Det ble også plukket ut fem andre tekster, som mottar bokpremier.

De heldige er:

• Mikael på Kirkenær skole i Ringsaker
  • Othilie på Korta skole i Vestre Toten
  • Alzahraa på Blomhaug skole på Gjøvik
  • Håken på Hoffsvangen skole i Østre Toten
  • Hana på Kapp skole i Østre Toten

Gratulerer til alle sammen, og ellers til alle som deltok og gjorde jobben til juryen ekstra vanskelig!

Helenes vinnerdikt

Corona dikt

Corona , corona hva er det med deg?
  Et år har gått.
      Nå er jeg lei!
          Men heldigvis.
    Vaksinene kommer
   Vi nærmer oss sommer.
Kanskje jeg har lært noe av deg?
Jeg har lært at jeg liker å være sammen med andre og ikke ha danseskole på Teams.
Jeg vet at det er mange fine turer rundt her jeg bor, og at bursdager kan feires ute.
Jeg vet at jeg liker å få og gi gode klemmer.
Så corona, jeg har lært noe av deg, men nå kan du gå din vei!!!

Helene, Kirkekretsen skole

Tekst: Trygve Ramnefjell, rådgiver ved Innlandet fylkesbibliotek og formidler på Bokbussen.