Vertskap for nasjonal sykkelkonferanse - Innlandet fylkeskommune

Vertskap for nasjonal sykkelkonferanse

Innlandet fylkeskommune skal være vertskommune for Den nasjonale sykkelkonferansen i 2022.

Syklistenes landsforbund (SLF) bestemte nylig å tilby Innlandet fylkeskommune rollen som vertskommune for sykkelkonferansen som skal arrangeres i 2022. På konferansen vil temaer rundt sykkel som transportmiddel bli diskutert.

I Hamar-regionen

I 2022 skal det arrangeres en nasjonal sykkelkonferanse i Hamar. Bildet viser syklister langs Mjøsa ved Domkirkeodden. - Klikk for stort bildeI 2022 skal det arrangeres en nasjonal sykkelkonferanse i Hamar. Bildet viser syklister langs Mjøsa ved Domkirkeodden. Marit Espeland

Fylkeskommunen søkte sammen med flere aktører om å være vertskap med utgangspunkt i at konferansen finner sted i Hamar-regionen.

- Vi er glade for at Syklistenes landsforbund (SLF) valgte Innlandet og Hamar som sted for den nasjonale sykkelkonferansen i 2022. Sykkel er et klimavennlig og framtidsretta transportmiddel der det er et reelt alternativ. Vi vil sammen med de andre aktørene tråkke til for at konferansen skal bli en suksess, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen i Innlandet fylkeskommune.

Varierte opplevelser

Planleggingen av konferansen er i startfasen.

- I løpet av kort tid vil vi sette ned en prosjektgruppe som skal jobbe med planleggingen av hva vi ønsker å vise fram på konferansen. Vi ønsker å tilby deltakerne varierte opplevelser fra sykkelsetet eller til fots. Aktuelle temaer vi ønsker å belyse er bymiljø i små- og mellomstore byer, sykkel på bygda, vintersykling, Norge som destinasjon, sykkel og teknologi, sykkelkultur og aktivisme, forteller Marit Espeland, sykkelkoordinator i Innlandet fylkeskommune.

Det er SLF sentralt som er hovedarrangør, og vi vil samarbeide tett med dem for å få til en flott konferanse.

Synlig i nærmiljøet

I søknaden til SLF har Innlandet fylkeskommune skrevet at de ønsker at arrangementet skal være synlig i Hamar og nærliggende områder.

- Sammen med Syklistforeningen Hamar og Ottestad IL Sykkel vil vi bidra til at innbyggere blir engasjert i sykkelaktiviteter. Vi ønsker innbyggerne blir kjent med mulighetene for aktive skole- og arbeidsreiser og fritidsreiser i nærmiljøet, fortsetter Espeland.

Flere medarrangører

Sykkelkonferansen arrangeres annet hvert år av Syklistenes Landsforbund i samarbeid med en vertskommune. Kommunene Hamar, Stange og Løten, Syklistforeningen Hamar, Hamarregion reiseliv og Ottestad Idrettslag sykkel blir med som medarrangører for den nasjonale sykkelkonferansen i 2022.