Trussel om skoleskyting - Innlandet fylkeskommune

Trussel om skoleskyting

Flere videregående skoler i Innlandet mottok tidlig tirsdag morgen trussel om skyting på skolen. 

Klikk for stort bildeVideregående skoler i flere fylker mottok den samme trusselen. I Innlandet var det skoler i Hamar, Kongsvinger, Ringsaker og Gjøvik, samt folkehøgskolen på Hadeland som ble truet gjennom sine Facebook-sider.

Vanlig skoledrift

I Innlandet ble trusselen først oppdaget av ansatte ved Storhamar videregående skole, som varslet politiet. Politiet fulgte opp med å varsle øvrige skoler, og rykket også ut til flere av Innlandets videregående skoler.

Politiet rådet skolene til å opprettholde vanlig skoledrift, men med stengning av alle dører unntatt hovedinngangene, samt å følge med på sosiale medier. Ved 9-tiden nedskalerte politiet trusselen.

- Som skoleeier har vi planer og rutiner for hvordan vi skal forholde oss i slike saker. Vi har vært i dialog med berørte rektorer, og forholdt oss til politiets anbefalinger, sier fylkesopplæringssjef Tore Gregersen.

Ingen dramatikk

Det hele forløpte uten dramatikk, og fylkesopplæringssjefen har ikke mottatt meldinger som tyder på panikk ved skolene.

- Naturlig nok er det noen som blir redde, og det har vært noen foreldre på tråden. Vi forholder oss til politiet, og elevene kan trygt følge anvisningene fra sin rektor og lærere, forteller Gregersen.

Til toppen