Trolig ferjedrift igjen ved månedsskiftet - Innlandet fylkeskommune

Trolig ferjedrift igjen ved månedsskiftet

Fylkeskommunen skal overta den nye Randsfjordferja Elrond den 20. januar. Så skal mannskapene ha opplæring.

Randsfjordferja Elrond i Røykenvik september 2021 - Klikk for stort bildeRandsfjordferja Elrond i Røykenvik september 2021 Kari Hermanrud Det betyr at ferjedriften mellom Tangen og Horn i Gran kan komme i gang igjen i månedsskiftet januar/februar.

Jobber for fullt

Det nederlandske verftet som har bygget den nye Randsfjordferja er ansvarlig for ferja inntil den er helt ferdig, slik rederiet har bestilt den. Alle tester og prøver skal være utført og godkjent av sjøfartsmyndighetene før fylkeskommunen tar over ferja.

Dette arbeidet ble ikke ferdig før jul, slik fylkeskommunen hadde håpet.

- Verftsarbeiderne har hatt juleferie i sine respektive hjemland, men nå er arbeidet i gang igjen for fullt. Vi har avtalt med verftet at ferja blir overlevert til oss den 20. januar, sier enhetsleder Geir Hestetræet i Innlandet fylkeskommune.

Krav til opplæring

Når det fylkeskommunale rederiet har overtatt ferja, starter en periode med opplæring av mannskapene. Slik planen er nå, kan opplæringa begynne etter den 20. januar.

- Vi begynte å gjøre oss kjent med den nye bilferja, etter at den hadde fått midlertidig ferdstillatelse i begynnelsen av desember. Men ferja må være helt ferdig før vi kan gjennomføre all nødvendig opplæring, sier Hestetræet.

Gamleferja på land

Den vel 70 år gamle Randsfjordferja II ble tatt ut av drift i slutten av november, mens det fremdeles var høy nok vannstand i Randsfjorden til at den kunne tas på land. Dermed måtte ferjedriften innstilles for en lengre periode enn rederiet hadde håpet.

- Vi kan bare beklage at passasjerene må klare seg uten ferje mellom Tangen og Horn i rundt to måneder. Fylkeskommunen har jobbet for å kunne overta den nye el-ferja så raskt som mulig. Det kan imidlertid ikke skje før båten er helt ferdig, godkjent og omregistrert i Norge, avslutter Hestetræet.

Les mer om Randsfjordferja