Takker av M/S Randsfjordferja II etter 72 års tjeneste - Innlandet fylkeskommune

Takker av M/S Randsfjordferja II etter 72 års tjeneste

Onsdag 1. desember klokken 12.00 takkes M/S Randsfjordferja II av etter 72 års tjeneste.

Randsfjordferja II tar siste tur onsdag 1. desember 2021. - Klikk for stort bildeRandsfjordferja II tar siste tur onsdag 1. desember 2021. Aksel Aspeli M/S Randsfjordferja II ble satt i drift i 1950, og var de første 20 årene i drift på Mjøsa. De siste 50 årene har ferja vært i trafikk på Randsfjorden. Ferja hadde sin siste offisielle rutetur fra Horn til Tangen mandag 29. november klokken 08.30.

Siste tur med ferja

Innlandet fylkeskommune inviterer til en avskjedsmarkering for Randsfjordferja II onsdag 1. desember klokken 12.00. Markeringen finner stedet på Tangen ferjekai.

På markeringen vil ordfører Randi Eek Thorsen i Gran kommune fortelle om ferjas betydning for folket langs Randsfjorden. Fylkespolitiker Anne Elisabeth Thoresen vil på vegne av Innlandet fylkeskommune takke av Randsfjordferja II.

- Randsfjordferja II vil etter talene ta en siste tur ut på Randsfjorden og hilse på Randsfjordferja Elrond. Alle som ønsker å ta en siste tur med Randsfjordferja II er velkommen til å være med på kjøretur, forteller enhetsleder Geir Hestetræet i Innlandet fylkeskommune.