Takk for at du bruker refleks! - Innlandet fylkeskommune

Takk for at du bruker refleks!

Da blir det enklere å se deg i mørket og det blir tryggere å ferdes i trafikken.

Ved å ha på deg refleks reduserer du risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent, viser tall fra Trygg Trafikk. Likevel er det svært få som benytter den lille livredderen. Det er viktig å bruke refleks både på mørke landeveier og i byen. Det er i bygater, når fotgjengere skal krysse gaten, at de fleste fotgjengerulykkene skjer.

Refleksdagen 15. oktoberReflekstre - Klikk for stort bilde

Refleksdagen markeres over hele landet torsdag 15. oktober. Bli med på dugnaden og finn frem refleksene. Førsteklassingene på Rollsløkken barneskole på Hamar er opptatt av trafikksikkerhet. Disse barna markerer denne dagen med å lage et reflekstre utenfor Høgskolen på Hamar for å oppfordre ungdommen og studentene til å bruke refleks.

Reflekstre - Klikk for stort bildeKun 4 av 10 bruker refleks

Hver vinter utfører Trygg Trafikk fysiske tellinger over hele landet for å finne ut hvor mange som faktisk bruker refleks. Trygg Trafikks fysiske tellinger viser at kun 4 av 10 voksne bruker refleks. Dårligst er voksne i alderen 30+ og menn. Flinkest er barna.

-Vi voksne må være gode rollemodeller og gjøre som barna og bruke refleks, så nå er det bare å finne frem refleksen, sier Marianne Mittet Solbraa  i Trygg Trafikk som i anledning Refleksdagen har fått laget en reflekslåt som ungene danser til mens de pynter treet.

Refleksvest til førsteklassinger

Innlandstrafikk ønsker at barna skal få en trygg og sikker reise til og fra skolen. Alle skoler i Innlandet har fått refleksvester til årets 1. klassinger i hele fylket. Reflekstre - Klikk for stort bilde

- Vi håper de kommer til nytte både ved bruk til og fra skolen, og ellers når elevene ferdes i trafikken, sier Stine Fredriksen.

Når det gjelder skoleskyss og sikkerhet samarbeider Innlandstrafikk med mange aktører. Temaer for dette arbeidet er oppførsel på bussen, samspillet mellom sjåfører og elever og sikkerhet på bussholdeplassen og langs skolevegen.

Ved bruk av refleks bidrar elevene til å gi sjåførene en enklere hverdag. Vi oppfordrer derfor alle til å bruke refleks når man er ute i trafikken.

Til toppen