Sterk vind merkbart på fylkesvegene - Innlandet fylkeskommune

Sterk vind merkbart på fylkesvegene

Fylkeskommunens entreprenører hadde god beredskap i forbindelse med kraftig vind som ble varslet for døgnet fra 16. til 17. januar.

En kraftig storm i november førte til mange trefall over fylkesvegene i Valdres. Her fra fv. 2486 Panoramavegen i Nord-Aurdal. - Klikk for stort bildeEn kraftig storm i november førte til mange trefall over fylkesvegene i Valdres. Her fra fv. 2486 Panoramavegen i Nord-Aurdal. Jarle Brattrud Meteorologisk institutt varslet svært kraftige vindkast over det meste av Innlandet søndag kveld og natt til mandag 17. januar.

Vinden kunne skape problemer på fylkesvegene, blant annet på grunn av trær som faller over vegbanen.

Rammer hele fylket

De øvre delene av Valdres, Gudbrandsdalen og Østerdalen var mest utsatt for vinden.  Varselet for disse områdene var oransje, som betyr forholdsvis stor fare.

Uværet ble verst i Nord-Østerdalen, der blant annet tre fylkesveger i Os var stengt i en periode.

Men også resten av fylket var omfattet at det gule farevarselet om mer moderat fare som meteorologene sendte ut vel et døgn før uværet slo til.

- Vi varslet våre driftsentreprenører som har ansvaret for å holde fylkesvegene åpne og i god stand. De hadde full beredskap, sier seksjonssjef Arne Fredheim i Innlandet fylkeskommune.

Stengte fjelloverganger

Fjellovergangene er særlig utsatt når været byr på en kombinasjon av sterk vind og snø. Fylkesveg 27 over Venabygdsfjellet ble da også stengt om kvelden den 16. januar, men fylkesveg 53 Tyin - Årdal var stengt fra før.

- Sikkerheten for trafikanter og brøytemannskaper er viktigst. Hvis det ikke er trygt å ferdes på vegene, blir de stengt, sier Fredheim.

Under stormen i slutten av november i fjor, blåste mange trær ned og stengte flere fylkesveger. Trafikanter som må ut på vegene når det blåser kraftig, bør være oppmerksomme på at det kan ligge trær og andre hindringer i vegen.

Vegtrafikksentralen har oversikt

Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen er bemannet hele døgnet og har kontakt med alle som drifter riks- og fylkesveger, også med entreprenørene som drifter ca. 7000 km fylkesveger i Innlandet.

Informasjon om stengte veger finner du på nettsida  www.vegesen.no/trafikk og på Twitter: @VTSost.

Du kan også ringe telefonnummeret 175, men der må trafikantene forvente at det er begrenset kapasitet til å svare når det er mye som skjer samtidig på vegene.