Spør ungdommen om råd

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen vil ha råd fra ungdommen når ny kurs for Innlandet skal stakes ut.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen vil gjerne vite hva som skal til for at ungdommene fortsatt skal bo og trives i Innlandet.  - Klikk for stort bildeFylkesordfører Even Aleksander Hagen vil gjerne vite hva som skal til for at ungdommene fortsatt skal bo og trives i Innlandet. Innlandet fylkeskommune Hva må til for at ungdommen skal fortsette å bo i Innlandet? Hva er bra og hva kan bli bedre? Dette er noe av det fylkeskommunen ønsker svar på når vi nå går i gang med tre store regionale planer: Det inkluderende innlandet, Klima, energi og miljø og Samfunnssikkerhet.

– Siden disse planene skal være med å forme innlandssamfunnet i framtida, er det ekstra viktig at ungdommen får komme med sine innspill. Det er jo de som skal bo her, sier fylkesordføreren.

Frister med 5000 kroner

For å få innspill arrangerer fylkeskommunen en konkurranse for ungdom i alderen 16–19 år. Fylkesordføreren sitter selv i juryen, og han kan friste med mange premier.

Førstepremien er et gavekort på 5000 kroner i en valgfri sports- eller elektrobutikk. Andreplassen får gavekort på 3000 kroner, tredjeplass 2000 kroner, og det blir trukket fem tilfeldige vinnere som får et gavekort på 1000 kroner hver.

– Vi håper det blir mange som deltar, for vi vil veldig gjerne få så mange ulike innspill som mulig, sier Hagen.

Kan levere tekst, film eller musikk

Konkurransen er for ungdom i alderen 16-19 år som bor i Innlandet. De kan levere tekst i ulike sjangre, lage film eller musikk.

Les mer på www.innlandetfylke.no/konkurranse (fristen gikk ut 1. desember 2021).

Vil bruke bidragene i de ferdige planene

Vinnerbidragene vil publiseres i fylkeskommunens kanaler, men tanken er at også andre utdrag skal kunne brukes i de ferdige planene. De regionale planene blir digitale planer slik at både tekst, film og musikk kan flettes inn.

Planene for Det inkluderende innlandet og Klima, energi og miljø skal stå ferdig til jul 2022 og planen for Samfunnssikkerhet skal stå ferdig sommeren 2023.