Skriftlig eksamen for elever er avlyst - Innlandet fylkeskommune

Skriftlig eksamen for elever er avlyst

Alle skriftlige eksamener for videregående skole er avlyst. Elevene vil få vitnemål hvor det står at eksamen var avlyst.

Klikk for stort bildePå grunn av koronasituasjonen avlyser regjeringen all skriftlig eksamen for elevene i videregående skole denne våren.

Se pressemelding fra Kunnskapsdepartementet om avlysning av eksamen

Les mer om eksamen på udir.no

Får vitnemål

Elevene får fullverdig vitnemål selv om skriftlig eksamen er avlyst. I vitnemålet vil det stå at eksamen var avlyst.

Dette har ikke konsekvenser for inntak til høyere utdanning. Elevene må bestå alle fagene for å få vitnemål.

Muntlig eksamen ikke avklart

Muntlig eksamen i videregående skole er det ikke tatt noen beslutning om ennå. Dette vil bli besluttet etter påske.

Privatister og lærlinger

Kunnskapsdepartementet jobber videre med løsninger for privatister og lærlinger.

Det er ikke tatt noen avgjørelse rundt privatisteksamen. Kunnskapsdepartementet jobber videre med å se på mulige løsninger for at privatistene skal kunne ta eksamen.

Se informasjon om privatisteksamen i Innlandet fylkeskommune

Se informasjon om gjennomføring av fag- og svenneprøver i Innlandet

Mer informasjon kommer

Innlandet fylkeskommune kommer med mer informasjon etter hvert som ting blir avklart. Det jobbes for fullt med detaljene på hvordan de ulike sidene/konsekvensene av dette skal løses.