Reiseråd for kollektivtrafikken - Innlandet fylkeskommune

Reiseråd for kollektivtrafikken

Her får du oppdatert informasjon og våre beste reiseråd når du reiser med Innlandstrafikk under korona.

Illustrasjon utropstegn - Klikk for stort bilde

Innlandstrafikk ønsker at alle reisende skal oppleve det som trygt å reise med bussen.

Vi oppfordrer alle til å følge smitteverntiltakene på bussen etter anbefalinger fra Helsedirektoratet.

Vi takker våre passasjerer for at dere viser hensyn på reisen.

Anbefalte reiseråd

• Ikke reis hvis du er syk. Hvis du er syk eller mistenker at du er syk skal du ikke reise med offentlig kommunikasjon.
  • Unngå trengsel. Forsøk å legge reisen til et tidspunkt når ikke mange skal samme vei for å redusere trengsel på bussen og holdeplassen.
  • Følg de generelle smittevernrådene om avstand, hånd- og hostehygiene.

Lokale koronatiltak

Det kan fortsatt forekomme behov for lokale tiltak dersom områder opplever større smitteutbrudd.

Husk derfor å følge med på koronatiltak i din kommune. Varsler kommuneoverlegen påbud om munnbind i det offentlige rom, gjelder påbudet også i bussen.

Smittevernveileder

Helsedirektoratet har revidert veilederen «Smittevern i kollektivtransport (buss, tog, trikk mv.) (covid-19)».

Trenger du bistand på reisen?

• Passasjerer med rullestol eller andre behov kan nå benytte bussen og følge de samme reiserådene som ale andre.
  • Har du behov for assistanse kan du medbringe en ledsager gratis på bussen.
  • Ved behov for sikring av rullestol eller annen hjelp fra sjåfør anbefales bruk av munnbind.

Trenger du mer informasjon eller hjelp?

Vi hjelper deg gjerne med spørsmål om busstilbudet, billetter og andre ting du lurer på når du skal reise. Kom innom vårt salgskontor eller ring til Kundesenteret på tlf: 02040

Åpningstider:

• Mandag–fredag kl. 07:00–21:00
  • Lørdag kl. 09:00–17:00
  • Søndag kl. 10:00–18:00

Folkehelseinstituttet

Se råd og informasjon til befolkningen på nettsidene til Folkehelseinstituttet

Så bra at du tar hensyn!