Rasteplass i Nord-Odal ferdig oppgradert - Innlandet fylkeskommune

Rasteplass i Nord-Odal ferdig oppgradert

Hanor rasteplass langs fylkesveg 24 i Nord-Odal åpner nå i en langt mer moderne utgave.

-Nye Hanor rasteplass ved fv. 24 i Nord-Odal åpnet fredag 9. juli. Snora ble klippet av Sondre Snekkerhaugen (t.v.) fra Lia maskin og transport AS og Stig Aasheim fra Nord-Odal kommune.  - Klikk for stort bildeNye Hanor rasteplass ved fv. 24 i Nord-Odal åpnet fredag 9. juli. Snora ble klippet av Sondre Snekkerhaugen (t.v.) fra Lia maskin og transport AS og Stig Aasheim fra Nord-Odal kommune. Innlandet fylkeskommune Både fasilitetene og tilbudene ved Hanor er langt bedre enn tidligere. Er du trøtt eller har behov for et stopp, er forholdene lagt til rette for en trivelig rast ved Storsjøen, sier Sjur Strand, konstituert leder av utvalg for samferdsel i Innlandet fylkeskommune.

Bedre toalett og latrine for tømming av bobiler

Det er Lia maskin og transport AS som på oppdrag for Innlandet fylkeskommune har oppgradert Hanor rasteplass.

- Det lå lagret 1700 kubikk med fjell på rasteplassen som måtte fjernes. Vi valgte å bruke disse massene til å utvide rasteplassen, forteller byggeleder Ronny Finvik i Innlandet fylkeskommune.

Rasteplassen er også rustet opp med nytt toalettbygg med innlagt vann. Her finner du også en latrine for tømming av toalett på bobiler og campingvogner. Avfall kan du tømme i to store dunker, såkalte moloker.

- Vi har også hugget trær som gjør at en fra rasteplassen har flott utsikt ut over Storsjøen. Vi har også satt opp nye bord på rasteplassen, som gjør den mer innbydende. Det er derfor lagt godt til rette for et hyggelig stopp på Hanor, fortsetter Finvik.Fra rasteplassen på Hanor har du fin utsikt over Storsjøen. - Klikk for stort bildeFra rasteplassen på Hanor har du fin utsikt over Storsjøen. Innlandet fylkeskommune

Viktig for trafikksikkerheten

Hanor rasteplass ligger inntil fylkesveg 24 i Nord-Odal. Forbi Hanor kjører det cirka 3 500 kjøretøy i døgnet, og en del av dette er gjennomgangstrafikk. 13 prosent, eller vel 450 av disse, er vogntog.

- Det er viktig å ha en moderne rasteplass langs denne trafikkerte vegen med mye tungtransport. Dette gjør det mer attraktivt å stoppe, noe som er positivt for trafikksikkerheten, sier Strand avslutningsvis.