Randi Eek Thorsen styreleder i Musikk i Innlandet - Innlandet fylkeskommune

Randi Eek Thorsen styreleder i Musikk i Innlandet

Torsdag valgte den første generalforsamlingen i Musikk i Innlandet det første styret i selskapet.

Randi Eek Thorsen, styreleder Musikk i Innlandet - Klikk for stort bildeRandi Eek Thorsen, styreleder Musikk i Innlandet Bjørn-Tore Stokke / Gran kommune - Musikk i Innlandet skal bidra til å utvikle det profesjonelle musikklivet i fylket vårt. Nå har vi gjennomført selskapets første generalforsamling, og jeg er stolt av det svært kompetente laget som skal gyve løs på jobben videre, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen, som også har sittet i valgkomiteen.

Resten av styret består av nestleder Morten Gjelten og styremedlemmer Jøran Ødegård Lunde, Glenn Erik Haugland og Magnus Beite.

Varamedlemmer er Mali Hagen Røe, Rune Johannessen og Ingrid Baukhol.

- Styret i Musikk i Innlandet består av dyktige medlemmer som representerer et mangfold i kompetanse, erfaring, sjanger, geografi og politisk tilknytning. Styreleder Randi Eek Thorsen har god kjennskap til hele Innlandet, og relevant erfaring fra blant annet Teater Innlandet, Sparebankstiftelsen DnB og Musikkregionen Gjøvik. Vi har fått med oss folk som evner å tenke utvikling både i et lokalt, nasjonalt og internasjonalt perspektiv, sier Hagen.

Kort presentasjon

Styreleder Randi Eek Thorsen er ordfører i Gran på Hadeland. Hun har sittet i flere styrer, både som medlem og leder, blant annet Norske festivaler, Norsk kulturhusnettverk og Peer Gynt på Gålå.

Nestleder Morten Gjelten er direktør i bransjeorganisasjonen Norsk Teater- og Orkesterforening (NTO). Han har arbeidet i scenekunstfeltet i over 30 år, blant annet som økonomisjef ved Trøndelag Teater og direktør for Det Norske Teatret.

Styremedlem Jørand Ødegård Lunde er daglig leder i Valdres Natur- og Kulturpark. Hun har hatt en rekke verv og er i dag nestleder i styret til Innovasjon Norge og nestleder i styret for Valdresmusea AS.

Styremedlem Glenn Erik Haugland er komponist og kulturgründer. Han har hatt en lang rekke verv i styrer, juryer og utvalg. Blant annet har han vært leder for Norsk komponistforening.

Styremedlem Magnus Beite er låtskriver, komponist og professor. Han var med på å etablere den internasjonale pophøgskolen LIMPI på Lillehammer i 2018.

Styret velges for to år av gangen.

Etableres i Gjøvik

Gjøvik er vertskommunen for musikksatsingen.

- Innlandet fylkeskommune vil som eier ha tett samarbeid med Musikk i Innlandet framover, og vi er glade for engasjementet Gjøvik kommune har vist som vertskap. Arbeidet med å rekruttere kunstnerisk leder blir en sentral oppgave for det nyvalgte styret, sier Hagen.

Bakgrunnen for etableringen av Musikk i Innlandet er et ønske hos politikerne i Innlandet om å styrke og videreutvikle det profesjonelle musikkmiljøet i fylket.

Musikk i Innlandet er organisert som et aksjeselskap, der aksjene kun kan eies av Innlandet fylkeskommune.

Vedtaket om musikksatsingen ble gjort allerede i desember 2018 i fylkestingene i Hedmark og Oppland.