Omkjøring fylkesveg 24 ved Vallset i Stange over - Innlandet fylkeskommune

Omkjøring fylkesveg 24 ved Vallset i Stange over

Fredag 10. september er perioden med omkjøring på fylkesveg 24 ved Vallset i Stange over, men det vil bli redusert fremkommelighet på fylkesvegen i noen uker til.

Perioden med omkjøring på fylkesveg 24 ved Vallset i Stange er over fredag 10. september - Klikk for stort bildePerioden med omkjøring på fylkesveg 24 ved Vallset i Stange er over fredag 10. september Gjermundshaug Anlegg AS Omkjøringen skyldes at fylkesveg 24 har vært stengt på den 2,2 kilometer lange strekningen mellom Filsetvegen ved Vallset kirke til Korsbakken siden 9. august.

- Siden 9. august har vi skiftet masser under fylkesvegen og breddeutvidet strekningen som har vært stengt. Arbeidene har gått etter planen, og vi kan åpne fylkesveg 24 som planlagt fredag 10. september, sier byggeleder Snorre Stensbye i Innlandet fylkeskommune.

Fortsatt redusert fremkommelighet

Selv om perioden med omkjøring på fylkesveg 24 er over, gjenstår det fortsatt arbeider som skal gjøres før utbedringen av fylkesvegen mellom Gata og krysset med riksveg 3 er ferdig.

- Trafikantene vil derfor oppleve at det fortsatt er redusert fremkommelighet mellom Gata og riksveg 3 i noen uker til. Vi håper alle arbeidene er ferdig i løpet av oktober, fortsetter Stensbye.

Omfattende utbedringsarbeider

Utbedringsarbeidene på fylkesveg 24 mellom Gata og riksveg 3 startet i april.

- I løpet av året skal vi bli ferdig med å utvide bredden på fylkesveg 24 mellom Gata og riksveg 3 til 7,5 meter. Flere stikkrenner vil også bli skiftet ut, i tillegg til at vegkanter forsterkes og strekninger med dårlig bæreevne utbedres, sier Snorre Stensbye avslutningsvis.

Tiltakene vil bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten på fylkesveg 24. Trafikksikkerheten for myke trafikanter vil også bli bedre fordi en ny gang- og sykkelveg mellom Gata og Filsetvegen vil bli ferdig i løpet av høsten.