Nytt kollektivtilbud som gjør det enklere å reise kollektivt - Innlandet fylkeskommune

Nytt kollektivtilbud som gjør det enklere å reise kollektivt

Fra 1. juli vil moderne busser trafikkere rutene i Hamar-regionen.

Det er VY som vant Innlandstrafikk sitt anbud om å kjøre kollektivtransport i Hamar-regionen fra 1. juli. VY er i gang med å klargjøre totalt 116 busser for kjøring i Hamar-regionen. Av disse 116 bussene vil det være 44 nye, moderne busser. Øvrige busser vil være oppgradert til dagens krav.Passasjerer kan komme seg enklere på og av de nye bussene. Bussene har også muligheter for lading av mobiltelefon og du kan ta med sykkelen på bussene. - Klikk for stort bildePassasjerer kan komme seg enklere på og av de nye bussene. Bussene har også muligheter for lading av mobiltelefon og du kan ta med sykkelen på bussene. Einar Søberg

Enklere på- og avstigning

Alle bybussene vil ha lavt gulv fra fremdøren til og med midtdøren.

– Lavt gulv gjør det enklere for alle passasjerer å komme seg på og av bussen. Vi er glade for at dette spesielt bedrer av- og påstigningen for reisende med rullestol, rullator og barnevogn, forteller prosjektleder Martin Halvarsson i Innlandstrafikk.

Det nye er at Innlandstrafikk skal kjøre laventrebussene på strekningene Løten–Hamar–Brumunddal (B26) og Stange–Hamar–Brumunddal (B23).

Sykkel på bussen

Alle bussene som kjører i Hamar-området etter 1. juli vil kunne ta med sykkel på bussen.

– De nye bybussene vil kunne ta med to sykler på et sykkelstativ bak på bussen. Dette gjør at passasjerer kan gjennomføre deler av reisen med buss og deler av reisen på sykkel, sier fagleder salg og marked Stine Fredriksen i Innlandstrafikk.

Hun legger til at passasjerer med periodebillett kan ta med sykkel uten å betale ekstra for det, mens passasjerer som kjøper enkeltbillett må betale 25 kroner for å ta med sykkel.

Mobil på buss?

Ved alle setene i de nye bussene vil det være mulig å lade mobiltelefon - Klikk for stort bildeVed alle setene i de nye bussene vil det være mulig å lade mobiltelefon Einar Søberg Passasjerer har tilgang til gratis trådløst internett i samtlige busser og passasjerene vil også kunne lade mobiltelefonene sine med USB-kontakt ved alle seter.

Busser i ny profil

Alle bussene som skal kjøre i Hamar-regionen vil ha Innlandstrafikk profil.

– Den nye profilen på bussene består av logoen til Innlandstrafikk og et designelement fra profilprogrammet. Vi gleder oss til å se bussene med ny profil kjøre på vegene – vi håper publikum også vil like dem, avslutter Fredriksen.