Redusert busstilbud i Innlandet fra 18. mars - Innlandet fylkeskommune

Redusert busstilbud i Innlandet fra 18. mars

Fra og med onsdag 18. mars og inntil videre vil ikke Innlandstrafikk kjøre skoleruter.

Klikk for stort bildeBusstilbudet i Innlandet blir redusert fra 18. mars.De fleste bussrutene i Innlandet vil bli kjørt i henhold til oppsatt ruteplan frem til tirsdag 17. mars klokken 24.00. Fra og med onsdag 18. mars og inntil videre kjøres ikke skoleruter.

Dette skyldes at skolene i Norge er stengt for å hindre smitte av koronaviruset.

– Innlandstrafikk vil sørge for at elever som til vanlig har skoleskyss, og som av ulike årsaker må på skolen også nå, får tilbud om skoleskyss, sier seksjonssjef Lars Baukhol i Innlandstrafikk.

– Skoleelever i grunnskolen må melde inn eventuelle skyssbehov til skolekontoret i sin kommune. Elever i videregående skole tar kontakt med Innlandstrafikk via Skyssweb eller e-post.

Oppdatert trafikkinformasjon

Alle bybusser, regionlinjer og ruter som ikke er merket med gult eller S i rutetabellene, vil fortsatt gå som normalt.

– En del busser i regi av Innlandstrafikk vil derfor kjøre som normalt. Vi oppfordrer alle som skal reise kollektivt til å sjekke trafikkmeldinger på innlandstrafikk.no. Denne nettsiden vil til enhver tid ha oppdatert informasjon om endringer i rutetidene, fortsetter Baukhol.

Reiseplanleggeren Entur vil også være oppdatert fra 18. mars.

Reiseråd for kollektivtrafikken

Innlandstrafikk har gjort flere tiltak for å begrense smitten av koronaviruset for de som må kjøre kollektivt. Målet er å sørge for minst mulig nærkontakt mellom passasjerer og ansatte. Blant annet er framdørene i alle busser nå stengt, slik at passasjerer må benytte den bakerste inngangen. Inne i bussene er også de fremste seteradene stengt av.

Innlandstrafikk minner også om de generelle reiserådene:

• Følg alle anbefalinger fra helsemyndighetene.
  • Vis hensyn til hverandre og hold god avstand.
  • Bruk sykkel eller gå hvis du har mulighet.
  • Dersom du er syk eller kan være smittet: Følg myndighetens råd og unngå å reise kollektivt.

Hvilke billetter kan du benytte?

Stengt framdør i bussene medfører at du ikke får betalt for billetter hos sjåføren eller lest av Innlandskortet ditt.

– Vi oppfordrer derfor alle som har mulighet til å laste ned vår app som heter Innlandstrafikk Billett. I denne appen kan du kjøpe alle typer billetter, avslutter Lars Baukhol.