Nå åpnes de videregående skolene opp igjen - Innlandet fylkeskommune

Nå åpnes de videregående skolene opp igjen

De videregående skolene kan åpne opp igjen i løpet av neste uke, de første allerede førstkommende mandag.

Klikk for stort bildeNå kan klasserommene igjen fylles med elever, innenfor oppdaterte regler om smittevern. Mostphotos Det varslet regjeringen på en pressekonferanse nå i kveld, torsdag 7. mai.

Fleksibilitet

Fylkeskommunene får en ukes fleksibilitet på seg for å få gjenåpnet alle skolene. Hva det innebærer for de 23 videregående skolene i Innlandet, må kriseledelsen sammen med de enkelte skolene vurdere i løpet av morgendagen.

De videregående skolene har vært fysisk stengt siden 13. mars. Vinstra vidaregående skule ble som den første videregående skolen stengt allerede 9. mars.

Ta hverdagen tilbake

Nå varsles det altså at skolene kan åpne gradvis utover i kommende uke, og allerede førstkommende mandag om de er i stand til det.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby varslet sist torsdag at skolene kunne bli åpnet opp igjen på kort varsel. Det ble fulgt opp da regjeringen la fram sin plan for gjenåpning av samfunnet på sin pressekonferanse onsdag ettermiddag.

– En plan for å ta hverdagen tilbake, uttrykte statsminister Erna Solberg.

Lokale forhold

Samfunnet vil bli gjenåpnet kontrollert og over tid. For de videregående skolene betyr det at gjenåpningen skal organiseres best mulig ut fra lokale forhold. Det kan derfor gå deler av neste uke før alle skolene er åpne igjen.

Oppdaterte smittevernregler per 7. mai 2020 for videregående skole: