Gjennomføring av fagprøver - Innlandet fylkeskommune

Gjennomføring av fagprøver

Informasjon om gjennomføring av fagprøver i korona-perioden:

Mer informasjon til lærebedrifter

Råd til prøvenemnder

Noen fagprøver gjennomføres som vanlig

Koronavirus - Klikk for stort bildeDersom en lærebedrift eller en prøvestasjon er åpen for ordinær drift, og forutsetningene for gjennomføring er til stede, så skal prøver gjennomføres som planlagt.

Prøvenemnder som gjennomfører fagprøver, må sikre at det skjer i tråd med de nasjonale anbefalingene om smittevern.

Noen fagprøver må utsettes

Dersom det er satt begrensinger på prøvestedet, for eksempel at en institusjon er stengt for utenforstående, flyttes prøven til annet sted, eventuelt til en prøvestasjon.

Dersom det ikke er mulig å gjennomføre prøven på annet sted, må prøven utsettes.

Hva skjer hvis fagprøven utsettes?

Hvis fagprøven blir utsatt eller avlyst, har kandidaten rett til å få gjennomføre fagprøven senere.

Fylkeskommunen jobber med å finne gode løsninger for gjennomføring av fagprøver, men det kommer til å ta tid før alle får gjennomført fagprøven sin.

Praksiskandidater må vente

Praksiskandidater (privatister) som er oppmeldt til fagprøve, må vente til fylkeskommunen igjen har kapasitet til å gjennomføre fagprøver. Lærlinger og andre med lærekontrakt vil bli prioritert i denne situasjonen.