Forsiktig oppstart for Bokbussen - Innlandet fylkeskommune

Forsiktig oppstart for Bokbussen

Bokbussen i Innlandet kommer med tilbud om bokkasser til elevene på grunntrinnet.

Bokbussen til Innlandet fylkesbibliotek - Klikk for stort bildeSkolene er som kjent i gang igjen og elevene på 1. – 4. trinn er tilbake etter en lang hjemmeperiode.

Ting er ikke akkurat som før og smittevernstiltakene er strenge. Det er blant annet vasking av hender både før og etter friminutt og elevene må holde avstand både ute og inne.

Dette gjør også at bruken av bøkene må kontrolleres. Derfor har Bokbussen i Innlandet tilbudt seg å komme med bøker til skolene og være til hjelp for dem som ønsker det.

Bøker i karantene

Det er strenge krav til bøker og annet utstyr som brukes på skolene. Klassene er ofte delt opp i mindre grupper og bøker eller annet materiell kan ikke gå på tvers av gruppene.

Bokbussen har organisert et alternativt utlån; i stedet for at elevene kommer ut i Bokbussen for å låne, kommer de ansatte på Bokbussen inn i klassene med bokkasser tilpasset trinnene. Disse bøkene har ligget uberørt på fylkesbiblioteket hele perioden fra midten av mars, og er på den måten klare for utlån. Bøker som blir levert av skolene blir satt i karantene før de på nytt blir lånt ut.

Tilbud til skolene

Skolene kan ta imot dette tilbudet dersom de selv ønsker det i denne utfordrende oppstarten. Jens Erik Kjelstad og Trygve Ramnefjell på Bokbussen i Innlandet er glade for endelig å være på veien igjen med sitt rullende bibliotek, men har stor forståelse for de skolene som synes det blir for utfordrende. Fylkesbiblioteket ønsker å strekke seg så langt man kan innenfor de smittevernsreglene som gjelder. Foreløpig har bare noen få skoler takket nei til tilbudet.

Litteraturformidler Trygve Ramnefjell har i perioden skolene har vært stengt produsert digital litteraturformidling i form av folkeeventyr til glede for lærere og skolebarn ikke bare i Innlandet, men i hele Norge. Filmene er publisert på fylkesbibliotekets Youtubekanal og facebooksider. Skolene står fritt i å bruke dette i undervisningsopplegget for når vi ikke kan formidle slik vi pleier så kan vi nå ut digitalt.
Lenke til spillelisten: Trygve leser eventyr

 

Til toppen