Digitale bibliotektjenester til innbyggerne - Innlandet fylkeskommune

Digitale bibliotektjenester til innbyggerne

Innlandet fylkesbibliotek lanserer egen ressursside som er åpen for alle.

Stengte bibliotek er et demokratisk problem. Som følge av koronakrisen har alle bibliotek i Norge stengt for fysisk besøk. Å sikre befolkningen gratis tilgang til kunnskap og kultur, samt være arenaer for formidling og debatt i lokalsamfunnet, er bibliotekenes viktigste samfunnsoppdrag.

Innlandet fylkesbibliotek med ny portal

Klikk for stort bildeFylkesordfører i Innlandet Even Aleksander HagenFylkesordfører Even Aleksander Hagen er glad for at fylkesbiblioteket nå samler både nasjonale og lokale digitale tjenester for innbyggerne i Innlandet.

– Det kan for mange bli litt ekstra fritid hjemme i disse koronatider. Jeg oppfordrer derfor alle til å sette seg inn i og å bruke de digitale bibliotektjenestene. Bibliotekene i Innlandet har mange dyktige og kreative medarbeidere, og jeg blir imponert av å se nye gode løsninger for leseglade innlendinger, sier fylkesordføreren.

Digital formidling

IKT- og kommunikasjonsrådgiver i Innlandet fylkesbibliotek, Olav Birketveit, har utviklet nettsiden som skal oppdateres løpende. Siden er lett å bruke på alle digitale flater og er spesielt tilrettelagt for mobile enheter.

Siden lanseres i dag og er rettet mot alle innbyggere og alle aldersgrupper.

– Her kommer det også digital formidling fra bibliotekene i Innlandet etter hvert, sier Birketveit.

– I første omgang har vi laget en samleside for digitale tjenester som bøker, film, musikk, forskningsartikler, Boklek, digital formidling med mer, avslutter han.

Følg denne lenken for tilgang: Digitale bibliotektjenester for Innlandet

Regjeringen og Nasjonalbiblioteket med krisepakke til bibliotekene

Kulturdepartementet har bevilget 30 millioner ekstra til bibliotekene. Midlene skal gå til innkjøp av e-bøker og utvikling av plattformer og metoder for digital formidling. Alle skoleelever i Norge gis gratis tilgang til Nasjonalbibliotekets digitale samlinger.

Midlene som skal gå til e-bøker, totalt 20 millioner, er fordelt til fylkesbibliotekene etter folketall. Innlandet fikk tirsdag 24. mars 1,4 millioner kroner av denne potten.

Kjøper inn flere e-bøker

Fylkesbiblioteket vil også bidra økonomisk til å kjøpe inn flere e-bøker i perioden vi er inne i.

- Dette tiltaket vil være en del av fylkeskommunens bidrag for å sikre tilgangen til og møte økt bruk av digitale bøker, sier fylkesbiblioteksjef i Innlandet, Tone Nyseter.

Fylkesbiblioteket administrerer konsortiet for e-bøker for hele Innlandet og vil følge opp krisepakken fra regjeringen.