Nyheter om korona - Innlandet fylkeskommune
Nyheter om korona
– Både gledelig og bekymringsfullt, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen om at det har kommet inn hele 112 søknader på BIO-midler fra korona-hjelpepakken til næringslivet.

Bedrifter i Innlandet har levert 112 søknader på til sammen 38,3 millioner kroner.

Privatisteksamen for våren 2020 gjennomføres.

Mandag 27. april starter våre videregående skoler opp igjen programfagene innen yrkesfaglig utdanningsprogram. Dette gjelder også dem som tar yrkesfag i et voksenopplæringsløp.

Eksamen vår 2020

Regjeringen har bestemt at alle muntlige, muntlig-praktiske og praktiske eksamener for elever i videregående skole avlyses denne våren.

Mobil og buss hører sammen

Fra og med mandag 27. april vil mange av skolebussene i Innlandet begynne å kjøre igjen. Av smittevernhensyn vil bussene kjøre med redusert kapasitet.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen har en rekke oppdrag klare for næringslivet i Innlandet dersom statlig finansiering kommer på plass. Slik kan mange korona-utsatte arbeidsplasser trygges.

Innlandet fylkeskommune har en rekke prosjekter som kan iverksettes for å gi oppdrag til næringslivet i regionen. Det eneste som nå trengs, er finansiering fra staten.

Frivillige organisasjoner kan nå søke IMDi om støtte til informasjonstiltak om korona for innvandrerbefolkningen.

Regjeringen vil gi 10 millioner kroner i ekstraordinære midler til informasjon om koronaepidemien til innvandrerbefolkningen.

Utdanningsdirektoratet har kommet med oppdaterte råd om smittevern for ungdomsskole og videregående skole.

Smittevernutstyr i tannklinikk

Innlandet fylkeskommune planlegger en gradvis åpning av sine 41 tannklinikker fra og med neste uke.

Illustrasjon - skilt med fortsatt stengt

De videregående skolene i Innlandet vil være stengt den første uka over påske. Det går mot gradvis åpning fra 27. april.