Nye Hellåa bru i Nord-Fron er ferdig - Innlandet fylkeskommune

Nye Hellåa bru i Nord-Fron er ferdig

Fylkeskommunen har bygget ny bru på fylkesveg 255 i Skåbu. Den åpnes for trafikk 15. oktober.

Slik blir den nye brua på fylkesveg 255, Skåbuvegen. - Klikk for stort bildeSlik blir den nye brua på fylkesveg 255, Skåbuvegen. Oddbjørn Torsgård Skåbuvegen har vært stengt på grunn av bygging av ny bru siden juni i år. Nå kan trafikantene glede seg over å slippe omkjøring om Åsvegen og Espedalen.

Fra fredag ettermiddag kan de kjøre på ny, bredere og bedre utformet bru over Hellåa.

Var moden for utskifting

Den gamle brua var smal og utgjorde til tider en kork i trafikken på fylkesvegen mot Skåbu. Store kjøretøy kunne ha problemer med å kjøre på brua, som hadde en krapp sving.

Ny bru ble planlagt og prosjektert i forbindelse med bygging av tunnel på fylkesveg 255 i 2016-2017, men da var det ikke nok penger til å bygge den. Nybrua har kostet litt under åtte millioner totalt.

Fire måneder med omkjøring

- Den nye brua er åtte meter bred mellom rekkverkene og blir lettere å kjøre inn på og ut av, særlig for større kjøretøy. Det er entreprenørfirmaet Rune Holt AS som har bygget Hellåa bru, sier byggeleder Lene Baastad i Innlandet fylkeskommune.

Siden begynnelsen av juni har trafikantene måttet kjøre den kommunale Åsvegen eller på E6 og fylkesveg 255 om Gausdal.

- Omkjøringa har stort sett gått greit. Vi har hatt noen problemer med lysregulering av trafikken på den lokale omkjøringsvegen, der mindre kjøretøy har kunnet kjøre. Men vi har ikke hatt uhell. Målet var å bli ferdig med omkjøring og ha nybrua klar før vinteren, og det har vi klart, sier Baastad.