Nye billetter og priser for buss i Innlandet - Innlandet fylkeskommune

Nye billetter og priser for buss i Innlandet

Lørdag 1. februar lanserer Innlandstrafikk ny billettapp, ny nettbutikk, nye billetter og priser for bussreiser i Innlandet. 

Innlandstrafikk ble etablert 1. januar 2020 og erstatter tidligere Opplandstrafikk og Hedmark trafikk. Dette fører til flere endringer.

Klikk for stort bilde

Ny billett-app

Som en følge av etableringen av Innlandstrafikk lanseres ny billett-app som erstatter appene «Opplandstrafikk Billett» og «Hedmark Trafikk Billett». Den nye appen har navnet «Innlandstrafikk Billett» og kan lastes ned fra 1. februar 2020.

I appen kan du kjøpe enkeltbilletter og periodebilletter. Som kunde får du fremdeles 40 % rabatt på kjøp av enkeltbilletter i appen.

Ny nettbutikk

Innlandstrafikk lanserer også ny nettbutikk 1. februar 2020. I nettbutikken kan du enkelt fylle på Innlandskortet med enten verdi/reisepenger eller periodebilletter.

Den nye nettbutikken erstatter Hedmark Trafikk og Opplandstrafikk sine nettbutikker. Alle må opprette ny bruker i Innlandstrafikk sin nettbutikk. Dette gjelder også de som har bruker i nettbutikken til Hedmark Trafikk eller Opplandstrafikk. Nytt Innlandskort må kjøpes på et salgskontor eller på bussen.

Innlandstrafikk lanserer to nye periodebilletter på mobil og Innlandskort:

  • 180-dagers billett —betal for 5 måneder og kjør i 6 måneder.
  • 365-dagers billett —betal for 10 måneder og kjør i 12 måneder. 

Nye priser

Innlandstrafikk gjennomfører den årlige prisøkningen for kollektivtrafikken i fylket fra og med 1. februar. I år blir den generelle prisstigningen på kun 1,9 %. Nedenfor viser vi noen priseksempler:

 Enkeltbillett voksen:

  • Minstepris, 1 sone, øker med 1 krone, ny pris er 40 kroner.
  • Makspris, 7 soner, øker med 3 kroner, ny pris er 158 kroner .

Periodebillett 30 dager, voksen

  • Minstepris, 1 sone, øker med 10 kroner, ny pris er 590 kroner.
  • Makspris, 7 soner, øker med 40 kroner, ny pris er 2 010 kroner.
– Vi minner om at enkeltbillett som er kjøpt i appen eller med reisekort gir 40 % rabatt for voksen. Selv etter prisøkningen er det fortsatt rimelig å kjøre kollektivt i Innlandet, sier Stine Fredriksen i Innlandstrafikk.
Til toppen