Mer penger til populær ungdomsordning

Ordningen Trygt hjem for personer mellom 15 og 21 år har fått bevilget ytterligere 1,2 millioner kroner. 

Det var Innlandet fylkes trafikksikkerhetsutvalg (FTU) som i sitt møte onsdag foretok den ekstra bevilgningen til ordningen Trygt hjem. Ordningen skal gi ungdom tilbud om sikker transport hjem fra arrangementer på kvelds- og nattetid. Den ekstra bevilgningen kommer i tillegg til de to millionene som FTU bevilget i sitt budsjett for 2022 til ordningen.

6 000 brukere

Trygt hjem har fått økt sin bevilgning med 1,2 millioner kroner i 2022 - Klikk for stort bildeTrygt hjem har fått økt sin bevilgning med 1,2 millioner kroner i 2022 Marit Nyhuus, Innlandet fylkeskommune Trygt hjem er et tiltak hvor unge mellom 15 og 21 kan bestille taxi for å komme trygt hjem fra arrangementer i helger og høytider. I løpet av årets åtte første måneder har rundt 6 000 mennesker i målgruppen benyttet seg av tilbudet.  

- Vi har brukt opp pengene som er avsatt i budsjettet til Trygt hjem, men vi ønsker ikke å avslutte et tiltak som er godt mottatt av målgruppen. Vi har derfor omprioritert 1,2 millioner kroner til Trygt hjem, forteller Sjur Strand som er leder av FTU.  

Strand håper den økte bevilgningen er et tilstrekkelig beløp for resten av 2022.

Godt trafikksikkerhetstiltak

Trygt hjem skal bidra til å redusere helgeulykkene i trafikken og øke muligheten for ungdom til å delta på sosiale aktiviteter.

- Trygt hjem er et godt trafikksikkerhetstiltak, og vi oppfordrer ungdommen til å fortsette og bruke ordningen, oppfordrer Strand.

Les mer om ordningen.