Månedens bilde i juni - Innlandet fylkeskommune

Månedens bilde i juni

Hugo Løvlien ble første månedsvinner i fotokonkurransen Innlandsbilder, jakten på Innlandets identitet. Vi gratulerer!

Solnedgang ved Hamar-Brygga - månedsvinner for juni av fotokonkurransen Innlandsbilder Jakten på Innlandets identitet - Klikk for stort bildeSolnedgang ved Hamar-Brygga - månedsvinner for juni av fotokonkurransen Innlandsbilder Jakten på Innlandets identitet Hugo Løvlien – Det var moro, sier Hugo Løvlien da vi ringer for å gratulere. Han husker godt da han tok vinnerbildet ved Hamar-brygga.

– Jeg tok vel en 30-40 bilder, og plutselig flaksa det opp ei and. Det lå en andeflokk i vannet, så jeg håpte på at de ville lette, men man kan aldri være sikker, sier Løvlien.

Til daglig jobber Løvlien i ambulansetjenesten på Hamar, men mye av fritiden går med til fotografering. Han forteller at han er spesialt glad i å fotografere ved Koigen og Hamar-brygga.

– Jeg har stort sett alltid et par kamera med meg, til nød kun mobilen, ler Løvlien.

Folket bestemmer

Det kom inn rundt 60 bilder til konkurransen i juni. Så langt i juli er det kommet inn over 80, og det er bare å sende inn bilder  Det er du og jeg som bestemmer hvilket bilde som vinner. Alle kan gå inn på nett og stemme på det eller de bildene man synes er finest.

Ønsker mer variasjon

Så langt i konkurransen er det en stor overvekt av naturbilder. Prosjektleder Jørn Øversveen ønsker seg gjerne mer variasjon.

– Det er mange vakre naturbilder, og det skjønner jeg. Vi er jo et fylke med mye vakker natur. Men Innlandet er også mennesker, aktiviteter og mer urbane miljøer. Jeg håper vi vil få inn en miks av alt det Innlandet har å by på, sier Øversveen.

Kan vinne 10 000 kroner

Alle månedsvinnerne får en liten overraskelse i posten. Vinnerne går også videre til den store årsfinalen i mars 2021 der det beste innlandsbildet skal kåres. Vinneren der får 10 000 kroner.

Egen konkurranse for profesjonelle

I tillegg til folkekonkurransen, er det en konkurranse for profesjonelle og hobbyfotografer. Der publiseres innsendte bilder fortløpende, og det kåres en vinner i mars 2021. Vinneren får en fotoworkshop med Morten Krogvold i Vågå til en verdi av 16 000 kroner. Se alle innsendte bilder

Innlandet fylkeskommune arrangerer konkurransen i samarbeid med GD, Østlendingen, Kunstbanken og fotograf Arnfinn Johnsen.