Leseglade barn i Innlandet

I Innlandet deltok mer enn hvert tredje barn på den digitale lesekampanjen Sommerles.

Sommerles i Innlandet - Klikk for stort bildeAlle kommunene i Innlandet har vært med på kampanjen i år, og folkebibliotekene har delt ut over 13 000 premier! Innlandet fylkesbibliotek deltar i den nasjonale arbeidsgruppa, følger opp folkebibliotekene og dekker deltakeravgift i kampanjen.

Eventyr som tema

I disse dager arrangeres avslutningsfester på mange av bibliotekene, der det blir gjort ekstra stas på ivrige lesere.

Eventyr slo an som tema i årets Sommerles, mange har lest den digitale fortellingen i tillegg til bøkene de har registrert selv. Hver uke i kampanjeperioden har bibliotekene avslørt et nytt kodeord som låste opp et nytt kapittel i fortellingen om Astrid og Asbjørn.  

Lom og Os på topp

Også i år har Lom høyest deltagelse. Hele 96,1 % av barna har vært med Sommerles i år. Skjåk, Os og Våler ligger også helt i toppen.

I snitt har hvert deltagende barn lest 13,7 bøker og 1426 sider i løpet av kampanjen. Aller flest sider har barna i Os lest med 2276 sider hver. Selv om kampanjeperioden er over, bugner fremdeles Innlandets folkebibliotek av bøker for barn. Lesing er viktig og morsomt hele året rundt, og de lokale bibliotekarene har gode lesetips som holder lesegleden ved like.

Tekst: Linn T. Sunne